Дуже смачно!
 
середа, грудня 24, 2008
фруктові десерти


Яблука, фаршировані сиром і родзинками

Яблука 1,6 кг, сир 500 г, родзинки 1 1/2 стакана, масло вершкове 90 г, яйця (жовтки) 8 шт., крупа манна 2 ст. л., сметана 1 1/2 стакана, цукор 1/2 стакана.
Сир протирають, змішують з манною крупою, родзинками, цукром (80 г), жовтками, розтопленим маслом.
З яблук видаляють серцевину, заповнюють яблука фаршем і запікають в духовці. Подають із сметаною і цукром.

Яблука, жаренные в тесті

Яблука 5-6 шт., цукровий пісок 1 ст. л., мука пшенична 2/3 стакана, яйця 5 шт., цукрова пудра 2-3 ст. л., молоко 2/3 стакана, сметана 3 ст. л., масло вершкове 60 г, сіль за смаком.
Промиті яблука без серцевини і шкірки нарізувати кружечками завтовшки 0,5 см і посипати цукром.
Жовтки, цукор, сіль, сметану, муку ретельно перемішати і розвести молоком.

Білки збити і обережно ввести в тісто. Кружечки яблук за допомогою поварської голки занурювати в тісто, а потім швидко класти на сковороду з розігрітим жиром.

Обсмажувати до утворення золотистої скориночки. При подачі яблука посипати цукровою пудрою.

Яблука печені з варенням

10 яблук, 1/2 стакана варення.
Вийняти з яблук серцевину (не прорізаючи яблука наскрізь), наколоти шкірку, заповнити яблука варенням і покласти їх на сковороду.
Підлити 2-3 ст. ложки води і поставити на 15- 20 хвилин в духовку з середнім жаром.

Як тільки яблука зробляться м'якими, їх потрібно вийняти, дати злегка остигнути, після чого перекласти на блюдо і полити сиропом, що зверху утворився на сковороді.


Яблука печені

Яблука 7-8 шт., цукровий пісок 1/2 стакана, цукрова пудра 1 ст. л.
Для сиропу: цукровий пісок 1/2 стакана, журавлина 30 г, вода 1/2 стакана.
З промитих яблук (бажано зимових сортів) колончатою виїмкою видалити серцевину.
Яблука укласти на деко або в сотейник, отвори наповнити цукром, на дно сотейника налити трохи води.

Запікати в духовці 15-20 хвилин. Готові яблука розкласти в порційний посуд, полити сиропом і посипати цукровою пудрою.

Цукровий сироп приготувати на відварі журавлини.


Яблука в червоному вині

75 г яблук, 40 г цукру, 10 г вина, 1 г кислоти лимонної.
Яблука в червоному вині готувати так само, як "Груші в хересі ", але без мигдаля.

Чорнослив, фарширований сиром і горіхами

Сир 500 г, чорнослив 500 г, яйця (жовтки) 8 шт., крупа манна 2 ст. л., цукор 3 ст. л., горіхи волоські (ядро) 1 1/2 стакана, сметана 2 1/4 стакана, масло вершкове 25 р.
Сир протирають, змішують з манною крупою, жовтками, цукром і дрібно рубаними підсмаженими горіхами.
Чорнослив замочують в холодній воді і видаляють кісточки.

Підготовлений чорнослив фарширують сирною масою, укладають на сковороду, підливають трохи води і запікають в духовці.

Сметану збивають і укладають на чорнослив при подачі на стіл.

Чорнослив, фарширований сиром

Чорнослив 3 стакани, сир 160 г, яйця 2 шт., цукровий пісок 3 ст. л., масло вершкове 40 г, сметана 3/4 стакана.
Чорнослив ретельно промити, залити невеликою кількістю води і дати набубнявіти протягом 2-3 годин.
Сир розтерти з яйцем і цукром. З чорносливу вийняти кісточки і начинити його сирною масою, після чого викласти на сковороду, залити сметаною і запекти.

При подачі полити розтопленим вершковим маслом.


Пюре з чорносливу із збитими вершками

Чорнослив 500 г, цукровий пісок 250 г, вершки 1 стакан, цукрова пудра 2 ст. л., ванілін на кінчику ножа.
Перебраний, ретельно промитий чорнослив залити невеликою кількістю води і припустити до готовності. Після чого видалити кісточки, протерти, додати цукор, проварити пюре на слабкому вогні 5 хвилин, ввести ванілін.
Пюре охолодити, розкласти в порційний посуд. Зверху покласти збиті вершки, змішані з цукровою пудрою.


Полуниця із сметаною

Полуниця, сметана, цукор.
Перебрати 1/2 кг полуниці, промити, відкинути на друшляк і дати воді стекти.
Укласти на блюдо у вигляді усіченої піраміди і покрити сметаною, збитою з цукром.

Навколо піраміди відсадити з кондитерського мішка з великою трубочкою вінок із сметани.

Перед подачею витримати полуницю в холодильнику протягом 1 години.


зефір яблучний

Яблука 6-7 шт., цукровий пісок 1 1/2 стакана, яєчні білки 7 шт., лимонний сік 2 чайн.л., желатин 1 ст. л.
Промиті яблука випекти цілком або розрізає на частини і протерти.
Яблучне пюре, додавши цукор, варити до загусання, безперервно помішуючи.

Білки охолодити, збити і з'єднати з яблучним пюре. У суміш ввести розчинений желатин, додати лимонний сік, все ретельно перемішати, розкласти в порційний посуд і охолодити.


Груші в сиропі

Груші 3-4 шт., цукровий пісок 3 ст. л., вино виноградне 1 1/2 стакана, вода 2 стакани.
Зварити на воді цукровий сироп.
Груші вимити і, не видаляючи серцевини, зварити в цьому сиропі до готовності.

Готові груші обережно вийняти з сиропу і охолодити. У сироп влити вино і уварити.

Груші подавати в порційному посуді, заливши готовим охолодженим сиропом.



Груша, запечена в духовій шафі

Груші, цукор, масло вершкове.
Розрізати груші на чотири частки. Видалити серцевину і укласти в змащене маслом деко. Посипати груші цукром і на кожну частку її покласти по шматочку масла.
Налити в деко трохи води і запекти груші в духовці.

Апельсини або мандарини з цукровим сиропом

Апельсини 4-5 шт., мандарини 10-12 шт., цукровий пісок 1 1/4 стакана, цедра 1/2 апельсина, вода 1 стакан.
Апельсини або мандарини очистити від шкіри і волокон, нарізувати кружечками і видалити зерна.
Мандарини можна розділити на часточки. Нарізану соломкою цедру обшпарити.

Приготувати цукровий сироп на воді, покласти в нього натерту цедру.

Апельсини або мандарини розкласти в порційний посуд і залити гарячим сиропом, дати постояти 2-3 години. Подавати в холодному вигляді.



Ананас, консервований в сиропі

80 г ананаса консервованого, 25 г сиропу, 5 г вина, 1 г кислоти лимонної.
Консервований ананас, нарізаний кружечками, розкласти у вази і залити сиропом з лимонною кислотою і вином.
написав Жулли @ середа, грудня 24, 2008  
0 Коментарі:

Дописати коментар

<< головна
 
Про мене

Name: Жулли
Home:
About Me:
профіль
Нові записи
Архів
Ссилки

return_links(); ?>
Счетчік
Сделано на

Blogger Templates