Мука 500 г Молоко 2-3 стакани Соняшникова олія 1 ст. л Дріжджі 25 г Яйце 1 шт Цукор 1 ст. л Сіль 0,5 ч. л
У посуд наливаємо 1 стакан теплого молока, розводимо дріжджі, всипаємо половину муки, розмішуємо до отримання однорідної маси, накриваємо і ставимо в тепле місце на годину-півтора. Коли опара підійде, додаємо сіль, цукор, жовток, розтоплене вершкове масло (можна рослинне) або маргарин, розмішуємо, додаємо решту муки, вимішуємо тісто. Розводимо тісто теплим молоком. Додавати його треба помалу, поступово, постійно помішуючи. Коли тісто підніметься, розмішуємо його, щоб осіло, і знову ставимо в тепле місце. Даємо ще раз піднятися, знову розмішуємо і додаємо збиті в круту піну білки. Краще всього пекти млинці після третього підйому тесту, не осаджуючи його. Млинці по-азиатски.
675 г пісного м'ясо молодого баранчика 1/4 стакана вершкового масла 1/3 стакана подрібненого лука 1/3 стакана курячого бульйону 1/2 ч. л куркуми 1 1/2 ч. л меленого коріандру по 1/2 ч. л меленого тмину, імбиру, паприки 1 ч. л солі 1/2 стакана йогурту 1 1/2 стакана помідорів 12 шт млинців
Зріжте з баранини жир і поріжте м'ясо на смуги шириною 5 див. Розігрійте масло на великій сковороді і обсмажте баранину. Додайте лук і смажте на сильному вогні при постійному помішуванні 3 мін, вилийте бульйон, заправте спеціями, введіть йогурт, помідори. Зменшите вогонь і готуйте на повільному вогні 1 1/2 години, або поки маса не стане густою. Викладете масу на млинці, скачайте і відразу ж подавайте до столу. Млинці з цуккини з сиром.
На 4 порції: 150 г бринзи 125 г знежиреного сиру 1 стручок червоного солодкого перцю 1/2 пучка петрушки сіль, мелений чорний і червоний перець 125 г цуккинни 2 яйця 100 г лука 50 г крохмалю 1 щіпка цукрового піску 200 мл молока рослинна олія для запікання
Покришити бринзу і перемішати її з сиром. Солодкий перець нарізувати маленькими кубиками і перемішати з масою. Петрушку порубати. Перемішати з сиром. Приправити сіллю і перцем. Цуккині почистити, вимити і натерти на терці. Відокремити білки від жовтків і добре збити перші. Замісити тісто з муки, крохмалю, жовтків, 1/2 чайн. ложки солі, цукру і молока. Додати цуккини і перемішати з білковою масою. Випекти з тесту на гарячому маслі маленькі млинці. Млинці подавати з сиром, за бажанням прикрасивши петрушкою. Російські млинці.
На 4 порції: 800 г пшеничної муки 800 мл теплого молока 4 яйця 50 г вершкового масла 1 ст. л солі 1 ч. л цукру 20 г дріжджів
Розчинити дріжджі в 600 мл молока і влити їх в миску з мукою. Замісити тісто, поставити його в тепле місце і дати йому піднятися. Відокремити білки від жовтків. Розмішати в молоці, що залишилося, 4 жовтки, розтоплене вершкове масло, всипати сіль і цукор. Влити суміш в тісто і, розмішавши його, знов поставити в тепле місце, щоб тісто піднялося. Збити білки і додати в тісто безпосередньо перед випіканням. Випікати млинці на сковороді, змащеній маслом. Риба в млинчиках.
Судак 1 кг Мука 1,5 стакана Яйце 1 шт. Цукор 1 чайна ложка Молоко 2 стакани Вершкове масло 100 г Сухарі 2 ст. ложки Цибулина 1 шт. Морква 1 шт. Томат-пюре 100 г
З муки, яєць, цукру і молока приготувати тісто, випекти млинчики. Очищене і промите м'ясо судака (без шкіри і кісток) нарізувати тонкими пластинками, посолити і обсмажити. На підсмажену сторону млинчика покласти рибу, загорнути конвертиком і змастити яйцем. Посипати сухарями, підсмажити до рум'яного кольору і поставити на декілька хвилин в духовку. До млинчиків з рибою подають томатну підливку. Для цього моркву і лук нарізувати, злегка підсмажити на маслі, додати також злегка підсмажену муку і томат, розбавити рибним бульйоном, процідити, знову довести до кипіння і заправити вершковим маслом. Млинці (млинчики) звичайні.
Мука 400 г Молоко 2 стакани Яйца 3 шт Масло 1 ст. л Дріжджі 20 г Цукор 1 ч. л Сіль 0,5 ч. л
Підігріти стакан молока (не кип'ятити!) і розвести в нім дріжджі, додати муку, розмішати, тісто поставити в тепле місце. Молоко, що залишилося, підігріти, розтопити в нім масло, додати сіль, цукор, жовтки, все перемішати, ввести в тісто, що підійшло, і знову перемішати. Перш ніж пекти млинці, ввести в тісто збиті в піну білки. Млинцевий торт із з шоколадним пудингом.
На 4 порції: 4 яйця 160 г муки 1 щіпка солі 750 мл молока 4 стіл. ложки рослинної олії 5 стіл. ложок цукру 1 пакетик порошку для шоколадного пудингу 50 г рубаних ядер мигдаля 250 г знежиреного сиру терта цедра 1 апельсина 50 г пластинок мигдаля
Змішати 3 яйця, муку, сіль і 250 мл молока. Залишити на 15 мин. Випекти 6-8 млинців. Зварити пудинг з молока, що залишилося, 4 стіл. ложок цукру і порошку для пудингу і дати остигнути. Підсмажити рубаний мигдаль. Перемішати сир, 1 яйце, 1 стіл. ложку цукру, цедру і рубаний мигдаль. Змастити жир
Дописати коментар