Дуже смачно!
 
неділя, листопада 02, 2008
Консервація

Огірки солоні з цукром по-чешськи.

1,6 кг огірків, 20 г зелені кропу, 4 морква, 20 г хріну, 1 цибулина.

Заливка: на 1 літр води - 0,2 л столового оцту, 20 г солі, 30-70 г цукру, 1 лавровий лист, по 3 горошини запашного і чорного перцю, 1 насіннячко гірчиці.

Моркву, хрін і лук очистити і дрібно нарізувати. Огірки щільно укласти в банку, пересипаючи сумішшю нарізаних овочів. Приготувати заливку і в гарячому вигляді налити в банки з огірками. Стерилізувати в киплячій воді: літрові банки -30-40 мін, двух- і трилітрові банки - 50-60 мин.
Баклажани під гриби.

Дійсно, ці баклажани дуже нагадують гриби.

1,5кг баклажанів, 1 крупна голівка часнику, 300г свіжого кропу, 1 стакан рослинної олії
Маринад
2 літри води, 2 ст ложки 70% оцту, 2 ст ложки солі

Баклажани вимити і порізати кубиками із стороною 1,2~2 див.
Маринад довести до кипіння, опустити в нього баклажани
і варити від моменту закипання 5 мин.
Баклажани вивалити в друшляк і залишити стікати на 2~3 години.
Часник подрібнити, кріп дрібно порізати.
У великій мисці перемішати баклажани, часник, кріп, рослинну олію
Зберігати в холодильнику в скляній банці.
Аджіка

2 кг помідорів
3 кг солодкого болгарського перцю
10 стручків гіркого червоного перцю
5 зелених (краще кислих) яблук
500 гр. часнику (400 гр. очищених часточок)
Все це перекрутити на м'ясорубці, додати:
2 ст. ложки солі
100 гр. рослинної олії
1 ст. ложку цукру
1 ст. ложку оцетової кислоти

Все ретельно перемішати і кип'ятити 10-15 мин. Потім розкласти в підготовлені банки і закрити кришками. Якщо зберігати в холодному місці, то можна розкладати в банки з кришками, що закручуються. Для тривалого зберігання - загорнути. Виходить гостра, але смачна аджика.
написав Жулли @ неділя, листопада 02, 2008  
0 Коментарі:

Дописати коментар

<< головна
 
Про мене

Name: Жулли
Home:
About Me:
профіль
Нові записи
Архів
Ссилки

return_links(); ?>
Счетчік
Сделано на

Blogger Templates