1,6 кг огірків, 20 г зелені кропу, 4 морква, 20 г хріну, 1 цибулина.
Заливка: на 1 літр води - 0,2 л столового оцту, 20 г солі, 30-70 г цукру, 1 лавровий лист, по 3 горошини запашного і чорного перцю, 1 насіннячко гірчиці.
Моркву, хрін і лук очистити і дрібно нарізувати. Огірки щільно укласти в банку, пересипаючи сумішшю нарізаних овочів. Приготувати заливку і в гарячому вигляді налити в банки з огірками. Стерилізувати в киплячій воді: літрові банки -30-40 мін, двух- і трилітрові банки - 50-60 мин. Баклажани під гриби.
Баклажани вимити і порізати кубиками із стороною 1,2~2 див. Маринад довести до кипіння, опустити в нього баклажани і варити від моменту закипання 5 мин. Баклажани вивалити в друшляк і залишити стікати на 2~3 години. Часник подрібнити, кріп дрібно порізати. У великій мисці перемішати баклажани, часник, кріп, рослинну олію Зберігати в холодильнику в скляній банці. Аджіка
2 кг помідорів 3 кг солодкого болгарського перцю 10 стручків гіркого червоного перцю 5 зелених (краще кислих) яблук 500 гр. часнику (400 гр. очищених часточок) Все це перекрутити на м'ясорубці, додати: 2 ст. ложки солі 100 гр. рослинної олії 1 ст. ложку цукру 1 ст. ложку оцетової кислоти
Все ретельно перемішати і кип'ятити 10-15 мин. Потім розкласти в підготовлені банки і закрити кришками. Якщо зберігати в холодному місці, то можна розкладати в банки з кришками, що закручуються. Для тривалого зберігання - загорнути. Виходить гостра, але смачна аджика.
Дописати коментар