Телячу печінку добре вимочити в проточній воді, щоб видалити всю кров (покласти в каструлю і поставити під кран, щоб вода текла безперервним тонким струменем). Вийнявши печінку з води, знімають з неї ретельна всі плівки (знімаються вони дуже легко пальцем). Нарізують печінку невеликими кубиками, вирізуючи і відкидаючи канальці, що попадаються усередині.
У каструльку покласти столову ложку масла, розжарити його, покласти туди нарізану печінку і дати їй добре і швидко стушкуватися під кришкою. Печінка повинна залишитися світло-коричневою. Якщо при розрізанні шматочка в нім не виявляється крові, а розріз його має ніжно-рожевий колір - печінка готова. Остудити її, пропустити двічі через м'ясорубку, потім протерти крізь сито (те, що не протирається, викинути). Отриману масу розтерти дерев'яною ложкою з вершковим маслом, щоб вона стала ніжною. Намазувати на скибочки хліби.
* Печінка - 50 г, масло - 10 р.
Паштет з м'яса
50 г м'яса пропустити через м'ясорубку, стушкувати з 5 г лука і 3 г масла. Пропустити двічі через м'ясорубку, потім протерти крізь сито. Додати солі, ще 3 г вершкового масла, розтерти ложкою і подавати на хлібі.
Паштет з яйця
Зварити яйце круто. Жовток яйця розтерти разом з 10 г вершкового масла до пишноти. Додати трохи рубаного кропу.
Паштет з сиру
50 г сиру протерти двічі крізь сито, розтерти з 5 г масла і 10 г цукрового сиропу. Подавати з булкою до уранішнього сніданку.
Дописати коментар