Дуже смачно!
 
субота, вересня 20, 2008
Блюда з круп для дітей після року.

Котлети з крупи (рисовою, пшоняною, ячмінною, манною)

Зварити 50 г крупи у воді, як для крутої каші. Протерти її гарячіше через сито або пропустити через м'ясорубку. Додати чверть жовтка, солі, 1 чайну ложку муки. Розтерти дерев'яною ложкою до гладкості. Викласти на дошку, посипану мукою, розділити на рівні частини, надати форму котлет, обваляти в просіяних сухарях і смажити в розжареному маслі (1 чайна ложка)

* Харчовий склад: Би - 3,2; Же - 5,1; У - 39; До - 220.


Крокети з манної крупи

Зварити круту манну кашу з 40 г (2 столових ложки) манної крупи в 200 г води (1 стакан). Варити, помішуючи дерев'яною лопаткою, 20 хвилин. Зняти з вогню, вмішати половину сирого жовтка і 1 чайну ложку натертого негострого сиру, небагато солі, остудити, обробити кашу у вигляді невеликих кульок або циліндрів (величиною з велику пробку), обваляти в сухарях, обсмажити в розжареному маслі.

* Манна крупа - 40 г, яйце - 1/2 шт., сирий - 10 г, сухарі - 10 г, масло - 10 г, сіль - 3 р.


Грінки з манної крупи

Зварити некруту манну кашу (30 г манної крупи на 200 г молока), посолити, додати половину сирого жовтка, гарненько розмішати, вилити на блюдо, змочене водою, остудити. Вирізувати стаканом або великою чаркою кружечки або нарізувати косяком, укласти на деко, змащене маслом, посипати тертим сиром, запекти в духовці або обсмажити в маслі на сковорідці.

* Манна крупа - 30 г, молоко - 200 г, яйце - 1/2 шт., масло - 10 г, сирий - 15 р.


Рисова каша з родзинками

50 г рису вимити, залити 1 стаканом кип'ятку, варити, час від часу помішуючи, щоб не приставало до дна, 40 хвилин. Потім влити 1 стакан молока, додати небагато солі, уварити кашу до густини. Або ж: додати півстакана молока, дати каші загуснути з молоком і в готову кашу додати сирий жовток, розтертий з невеликою кількістю молока і 1 чайною ложкою вершкового масла. За бажанням можна кашу подавати солодкою, додавши або чайну ложку цукрового піску, або меду, або 20 г родзинок без кісточок.

*
Рис - 50 г, молоко - 200 г, вода - 200 г, сіль - 3 г, або: рис - 50 г, молоко - 100 г, вода - 200 г, сіль - 3 г, масло - 6 г за бажанням: цукровий пісок - 10 г або родзинки - 10 р.


Манна каша на молоці і жовтках

Закип'ятити 150 г молока і 150 г води. Засипати туди 2 столових ложки (35 г) манної крупи, варити, помішуючи, хвилин 20, посолити. Готову кашу заправити чвертю сирого жовтка, розтертого з 6 г масла і 1 столовою ложкою молока. Хто любить, може її зробити солодкою, т. е, додати під час варива 1 чайну ложку цукрового піску або меду.
написав Жулли @ субота, вересня 20, 2008  
0 Коментарі:

Дописати коментар

<< головна
 
Про мене

Name: Жулли
Home:
About Me:
профіль
Нові записи
Архів
Ссилки

return_links(); ?>
Счетчік
Сделано на

Blogger Templates