субота, серпня 30, 2008 |
Запечене м'ясо |
 Не менш смачні блюда можна приготувати з м'яса, запікаючи його в духовій шафі з різними овочами. Ці ж блюда добре подавати і до святкового столу.
М'ясна запіканка
Промите м'ясо пропустити через м'ясорубку і злегка підсмажити на сковороді. Додати дрібно нарізаний підсмажений лук, томат-пюре, сіль, перець, трохи бульйону або воду і гасити на слабкому вогні під кришкою 15-20 хвилин.
Окремо підсмажити очищену і промиту картоплю, нарізує скибочками і посоливши.
Підсмажену картоплю розкласти тонким шаром на сковороді, поверх картоплі покласти шар підсмаженого м'ясного фаршу, розрівняти, залити збитими з молоком яйцями і поставити в духову шафу на 5-10 хвилин для запікання. Перед подачею на стіл посипати запіканку нарізаною зеленню петрушки.
* На 300 гр. яловичини (м'якоті) - 500 гр. картоплі, 3 яйця, 1 ст.л. томату-пюре, 1/4 ст. молока, 2 ст.л. масла, сіль і перець на смак
Телятина, запечена з помідорами
М'якоть телятини, що розрізає на невеликі шматочки, посипати червоним перцем, посолити, покласти на сковороду, укласти навколо помідори, підлити трохи гарячіше за воду і запекти в духовій шафі.
Подати телятину з підсмаженою картоплею, полити соком, що залишився при гасінні.
* На 500 гр. телятини - 250 гр. помідорів, 120 гр. топленого масла, перець, сіль і зелень на смак
Кабачки з м'ясом
Приготувати фарш, як для голубців. Кабачки очистити, розрізати кожен упоперек на 4-5 шматків, серцевину із зернами вийняти ложкою. Кабачки відварити в підсоленій воді до підлозі готовності, потім вийняти, дати стекти воді, після чого укласти на деко або сковороду, змащену жиром, і щільно начинити фаршем трохи вище за краї.
Томат-пюре прокип'ятити з маслом, додати сметану і розведення 1 стаканом води муку. Кабачки посолити, залити отриманою підливкою і поставити запікати в духовку на 30-40 хвилин.
* На 200 гр. м'яса (м'якоті) - 2 кабачки, 1/3 ст. рису, 1 головка лука, 2 ст.л. сметани, 2 ст.л. томату-пюре, 1 ст.л. муки, 1 ст.л. масла, сіль на смак
Запіканка з яловичини і картоплі
М'ясо і картоплю відварити, двічі пропустити через м'ясорубку, з'єднати з луком, що пасерує, злитиму, перцем і рубаною зеленню петрушки. Масу добре вимісити, викласти рівним шаром на змащений маслом і посипане сухарями деко. Змастивши поверхню сумішшю яєць із сметаною, запекти виріб в жарильній шафі. Готову запіканку розрізати на порційні шматки. При подачі до столу порцію запіканки покласти на тарілку, полити кислим молоком і посипати зеленню.
* Яловичина - 60 г, картопля - 100 г, лук ріпчастий - 30 г, сухарі - 5 г, яйця - 1/2 шт., сметана - 10 г, масло рослинне - 20 г, кисле молоко - 50 г або сметана - 25 г, сіль, перець, зелень петрушки. 447 кілокалорій. |
написав Жулли @ субота, серпня 30, 2008  |
|
|
Дописати коментар