Дуже смачно!
 
четвер, липня 24, 2008
Курка або курча парові

Курка, що гаситься з грибами в томатному соусі

Підготовлену курку посолити і обсмажити. Ретельно очистити і промити свіжі білі гриби або шампіньйони, дрібно нарізувати їх, скласти в посуд, поставити на слабкий вогонь, додати трохи топленого курячого жиру і гасити 20 хвилин. Смажену курку розрубати на порційних або дрібніші шматки з кісточками, скласти в посуд, додати гриби, влити томатний соус і потім гасити до готовності ще 15-20 хвилин, закривши кришкою.

Перед подачею на стіл посипати зеленню. На гарнір подати смажену картоплю.

* На 1 курку
- 2 ст.л. топленого курячого жиру, 100 гр. грибів, 150-200 гр. томатного соусу, сіль на смак

Курчата, що гасяться в сметані

Підготовлених курчат опустити на 5 хвилин в киплячу воду. Вийняти з води, покласти в каструлю, залити сметаною, додати лавровий лист, перець горошком, посолити, закрити кришкою і поставити гасити до готовності в духовці з середнім жаром.

Картоплю очистити, нарізувати брусками і обсмажити в маслі на сильному вогні так, щоб він добре зарум'янився. Коли курчата будуть готові, додати до них смажену картоплю і масло, змішане з мукою. Знову поставити каструлю в духовку і, не даючи вмісту кипіти, потримати 10 хвилин. Подавати курчат цілими або такими, що розрізають уподовж навпіл, обклавши їх картоплею.

* На 5 порційних курчат
- 2 ст. сметани, 1 ст.л. вершкового масла, 1 ст.л. муки, 2 лаврових листа, 15 горошин перцю, 8 картоплин, 1 ст.л. топленого масла, сіль на смак

Курчата, що гасяться з білими грибами

Підготовлені тушки розрубати на шматочки, посолити, скласти в сотейник і злегка обсмажити в маслі.

Нарізані тонкими скибочками білі гриби залити водою так, щоб вона тільки покрила їх, і відварити на слабкому вогні, після чого додати гриби разом з відваром в сотейник з курчам. Посолити на смак. Закрити посуд кришкою і поставити на слабкий вогонь. За 5 хвилин до закінчення гасіння додати сметану. Перед подачею на стіл посипати зеленню.

* На 2 маленьких курчати
- 400 гр. свіжих грибів, 2 ст.л. масла, 100 гр. сметани, сіль на смак

Чахохбілі з курей

Підготовлену тушку курки промити, обробити на невеликі шматки і обсмажити в неглибокій каструлі з розігрітим маслом. Потім туди ж покласти дрібно нарізаний лук, томат-пюре, додати оцет, вино, 0,5 ст. м'ясного бульйону, сіль, перець. Каструлю закрити кришкою і гасити все 1,5 години на слабкому вогні. В кінці гасіння покласти нарізані часточками помідори, набір дрібно нарізаної пряної зелені. Перед подачею на стіл на кожен шматок курки покласти скибочку лимона і посипати зеленню.

Таким же способом можна приготувати чахохбілі з баранини, яку рубають по 3-4- шматка на порцію.

* На 1 курку
(або 500 гр. баранини) - 3 головки лука, 2 ст.л. томату-пюре, 1 ст.л. оцту, 2 ст.л. провина (портвейн, мадера), 2-3 ст.л. масла, зелень петрушки, кропу, чаберу, кинзи, сіль і перець на смак

Рагу з качки

Витчу обпалити, випатрати і ретельно промити. Нарубати невеликими шматочками з кісточкою і посолити. Сковороду розігріти з жиром, знятим з качки, викласти на неї шматочки качки і підрум'янити, після чого посипати мукою і продовжувати смажити ще декілька хвилин.

Нарізувати часточками картопля, дрібно нашаткувати ріпчасту цибулю, моркву, корінь петрушки. Злегка обсмажити в жиру, в якому смажилася качка. Картоплю підсмажити окремо.

Скласти качку в сотейник, влити трохи гарячіше за воду. Закрити сотейник кришкою і поставити на слабкий вогонь. Через 30 хвилин додати овочі, лавровий лист, перець горошком, томат-пюре. Гасити до готовності. Перед подачею на стіл видалити лавровий лист, а рагу викласти на блюдо разом з соусом і овочами. Посипати зеленню петрушки.

* На 1 качку середньої величини
- 600-700 гр. картоплі, 1 морква, 1 корінь петрушки, 1 головка лука, 1 ст.л. муки, 0,5 ст. томату-пюре, спеції на смак
написав Жулли @ четвер, липня 24, 2008  
0 Коментарі:

Дописати коментар

<< головна
 
Про мене

Name: Жулли
Home:
About Me:
профіль
Нові записи
Архів
Ссилки

return_links(); ?>
Счетчік
Сделано на

Blogger Templates