М'якоть, зняту з тушки, двічі пропустити через м'ясорубку з розмоченим в молоці білим хлібом, посолити і розмішати. Очистити, ретельно промити і дрібно нарізувати шампіньйони або свіжі гриби, скласти їх в посуд, закрити кришкою, поставити на слабкий вогонь і гасити. Через 15-20 хвилин додати сметану або густий молочний соус і сіль. Гасити до готовності ще 15-20 хвилин, після чого охолодити.
Сформовать з фаршу невеликі коржики, на середину кожній покласти 1 ст.л. грибів (начинка з грибів повинна бути достатньо густою), з'єднати краї, обваляти коржики в мелених сухарях і обсмажити на добре розігрітій сковороді з вершковим або топленим маслом. На гарнір подати зелений горошок.
* На 500 гр. курячій м'якоті - 50-60 гр. хліби, 3/4 ст. молока, 150 гр. шампіньйонів або білих грибів, 2 ст.л. сметани, 2 ст.л. масла, сіль на смак
Котлети "Пожарськие"
Куряче м'ясо пропустити через м'ясорубку, потім додати замочений в молоці білий хліб, повторно пропустити через м'ясорубку, покласти трохи розігрітого масла, посолити і ретельно розмішати. Зробити невеликі котлети, обваляти в сухарях і обсмажити на маслі з обох боків на розігрітій сковороді приблизно протягом 4-5 хвилин, поки не утворюється злегка підрум'янена скориночка.
Потім сковороду з котлетами поставити на 5 хвилин в духову шафу або накрити кришкою і залишити на слабкому вогні на деякий час.
Перед подачею на стіл готові котлети укласти на блюдо і полити розтопленим маслом. На гарнір подати різні овочі: зелений горошок, квасолю, цвітну капусту, зварені і заправлені маслом, а також смажена картопля.
* На 1 курку масою близько 1 кг - 100 гр. білого хліба, 1/2 ст. молока, 2 ст.л. молтих сухарів, 4-5 ст.л. масла, сіль на смак
Котлети "Узбекистон" з курей
Зачистити і відбити куряче філе. З м'яса, що залишилося, приготувати фарш: провернути через м'ясорубку м'ясо, лук, додати рубані горіхи, сіль, перець, вершкове масло, яйце і добре перемішати.
Приготований фарш укласти у філе і надати форму котлети по-киевськи. Запаніровать в білих сухарях і смажити в киплячому маслі.
Подати котлети до столу з відварним рисом, смаженою картоплею і зеленим горошком.
* На 500 гр. курячій м'якоті - 50 гр. вершкового масла, 50 гр. горіхів, 1 яйце, 1 головка лука, сіль і перець на смак
Котлети курячі парові
Зняти з тушки м'якоть (без шкіри). Зварити з кісток і шкіри трохи бульйону. Двічі пропустити м'якоть разом з розмоченим в молоці білим хлібом через м'ясорубку, після чого заправити фарш злитиму і розм'якшеним вершковим маслом. Ретельно розмішати і розтерти дерев'яною ложкою. Приготувати з фаршу дрібні котлети, обровнять рукою, змоченою у воді. Добре змастити сотейник вершковим маслом, викласти в нього котлети, влити 1-1,5 ст. бульйону. Закрити посуд кришкою і поставити на вогонь. Варити при слабкому кипінні 15 хвилин.
Готові котлети викласти на блюдо, полити розтопленим вершковим маслом або білим соусом. На гарнір подати розсипчасту рисову кашу, заправлену маслом.
* На 500-700 гр. курки - 100-125 гр. білого хліба, 3/4 ст. молока, 2 ст.л. вершкового масла, сіль на смак
Дописати коментар