Дуже смачно!
 
середа, травня 28, 2008
Омлети

Омлет готується як з одних яєць (натуральний), так і з додаванням м'ясних, рибних і молочних продуктів, а також різних овочів, зелені, фруктів і ягід. Ці продукти змішують з сирими збитими яйцями або кладуть як начинку і загортають в середину омлету.

Окремо в соуснику можна подати соус: томатний, з червоним вином, молочний, яєчно-масляний.

Омлет натуральний

Влити в миску або каструлю яйця, посолити, додати трохи молока і збити ложкою або вилкою. Отриману масу вилити на гарячу сковороду з маслом і смажити на сильному вогні, злегка струшуючи сковороду.

Як тільки яєчня почне густіти, гнучким ножем загорнути її краї з двох сторін до середини, надаючи форму довгастого пиріжка. Відкинути його швом вниз на тарілку або овальне блюдо, змастити маслом і негайно ж подати до столу.

* На 3 яйця - по 1 ст.л. молока і масла, сіль на смак

Омлет з сиром

М'якоть білого хліба намочити в молоці, розім'яти, додати сирі яйця, все це добре збити ложкою, всипати натертий сир, посолити, перемішати, вилити на гарячу сковороду з маслом і смажити, як натуральний омлет. Можна його запекти і в духовій шафі.

Якщо білки яєць збити окремо від жовтків, і вже тільки перед самим запіканням змішати зі всією масою, то омлет вийде дуже пишним.

* На 3 яйця - 50 гр. тертого сиру, 50 гр. м'якоті білого хліба, 3 ст.л. молока, 1 ст.л. масла, сіль на смак

Омлет із зеленим луком

Яйця в каструлі злегка збити з молоком, змішати з дрібно нарізаним зеленим луком, посолити і смажити, як натуральний омлет.

* На 3 яйця - по 1 ст.л. дрібно нарізаного лука, молока і розтопленого масла, сіль на смак

Омлет з шпинатом

Готується так само, як омлет з луком, але свіжий шпинату береться удвічі менше, ніж лука.

Омлет з яблуками

Свіжі не дуже кислі яблука очистити від шкірки, вирізувати серцевину, нарізувати тонкими скибочками і злегка підсмажити на сковороді з маслом.

На підсмажені яблука вилити збиті яйця, перемішати і смажити, як натуральний омлет, під кришкою.

* На 3 яйця - 100 гр. яблук, 1 ст.л. масла

Омлет з джемом або конфітюром

З молока, яєць, цукру, муки і солі приготувати омлетную масу, а з неї - 8 тонких омлетів із золотистою скориночкою (підсмажити на рослинному маслі).

Намазати омлети джемом або конфітюром, загорнути і відразу подати на стіл (по 2 шт. на порцію).

Такий калорійний смачний омлет можна приготувати до сніданку - подається з кавою.

* На 3 яйця - 2 ст.
молока, 1 ст.л. цукру, 2 ст.л. муки, сіль на смак, рослинне масло для смажіння, джем або конфітюр
написав Жулли @ середа, травня 28, 2008  
0 Коментарі:

Дописати коментар

<< головна
 
Про мене

Name: Жулли
Home:
About Me:
профіль
Нові записи
Архів
Ссилки

return_links(); ?>
Счетчік
Сделано на

Blogger Templates