Омлет готується як з одних яєць (натуральний), так і з додаванням м'ясних, рибних і молочних продуктів, а також різних овочів, зелені, фруктів і ягід. Ці продукти змішують з сирими збитими яйцями або кладуть як начинку і загортають в середину омлету.
Окремо в соуснику можна подати соус: томатний, з червоним вином, молочний, яєчно-масляний.
Омлет натуральний
Влити в миску або каструлю яйця, посолити, додати трохи молока і збити ложкою або вилкою. Отриману масу вилити на гарячу сковороду з маслом і смажити на сильному вогні, злегка струшуючи сковороду.
Як тільки яєчня почне густіти, гнучким ножем загорнути її краї з двох сторін до середини, надаючи форму довгастого пиріжка. Відкинути його швом вниз на тарілку або овальне блюдо, змастити маслом і негайно ж подати до столу.
* На 3 яйця - по 1 ст.л. молока і масла, сіль на смак
Омлет з сиром
М'якоть білого хліба намочити в молоці, розім'яти, додати сирі яйця, все це добре збити ложкою, всипати натертий сир, посолити, перемішати, вилити на гарячу сковороду з маслом і смажити, як натуральний омлет. Можна його запекти і в духовій шафі.
Якщо білки яєць збити окремо від жовтків, і вже тільки перед самим запіканням змішати зі всією масою, то омлет вийде дуже пишним.
* На 3 яйця - 50 гр. тертого сиру, 50 гр. м'якоті білого хліба, 3 ст.л. молока, 1 ст.л. масла, сіль на смак
Омлет із зеленим луком
Яйця в каструлі злегка збити з молоком, змішати з дрібно нарізаним зеленим луком, посолити і смажити, як натуральний омлет.
* На 3 яйця - по 1 ст.л. дрібно нарізаного лука, молока і розтопленого масла, сіль на смак
Омлет з шпинатом
Готується так само, як омлет з луком, але свіжий шпинату береться удвічі менше, ніж лука.
Омлет з яблуками
Свіжі не дуже кислі яблука очистити від шкірки, вирізувати серцевину, нарізувати тонкими скибочками і злегка підсмажити на сковороді з маслом.
На підсмажені яблука вилити збиті яйця, перемішати і смажити, як натуральний омлет, під кришкою.
* На 3 яйця - 100 гр. яблук, 1 ст.л. масла
Омлет з джемом або конфітюром
З молока, яєць, цукру, муки і солі приготувати омлетную масу, а з неї - 8 тонких омлетів із золотистою скориночкою (підсмажити на рослинному маслі).
Намазати омлети джемом або конфітюром, загорнути і відразу подати на стіл (по 2 шт. на порцію).
Такий калорійний смачний омлет можна приготувати до сніданку - подається з кавою.
* На 3 яйця - 2 ст. молока, 1 ст.л. цукру, 2 ст.л. муки, сіль на смак, рослинне масло для смажіння, джем або конфітюр
Дописати коментар