Дуже смачно!
 
понеділок, квітня 21, 2008
Блюда з макаронних виробів

Приготування блюд з макаронів, локшини і вермішелі відрізняється простотою, вимагає невеликої витрати праці і часу. Проте і макарони треба уміти зварити правильно.

Способи варива макаронних виробів. Макаронні вироби для варива закладають в киплячу підсолену воду. На кожних 100 г виробів беруть 2 стакани води, 1/2 чайної ложки солі (5 г). Макарони варять 20-30 мін, локшину - 12-15 мин. Зварені макарони відкидають на сито. Коли вода стече, заправляють маслом або соусом. Воду (відвар) після макаронів слід використовувати для заправних супів і соусів. Можна варити макарони інакше, не зливаючи воду. В цьому випадку води бере менше з таким розрахунком, щоб макарони ввібрали всю воду. При цьому способі варива на 100 г макаронних виробів беруть 1 стакан води. Макарони, як і при вариві із зливанням води, кладуть в киплячу підсолену воду, варять при помішуванні 20 мін, потім каструлю з макаронами закривають кришкою і на слабкому вогні протягом 15-20 мін доводять їх до готовності. Готові макарони заправляють маслом і подають на стіл.

Зварені макаронні вироби використовують також для приготування запіканок і лапшевников. Для цього зварені макарони охолоджують, додають яйця, цукор, масло і добре перемішують. Підготовлену масу викладають на змащену жиром і посипану меленими сухарями сковороду і запікають в духовій шафі.

Макарони з м'ясом

Яловичину, баранину або свинину пропустити через м'ясорубку, покласти на розігріту сковороду з жиром, посолити, поперчити і обсмажити, помішуючи, до готовності.

Готове м'ясо знов пропустити через м'ясорубку, додати в нього підсмажений лук, все це добре прогріти на сковороді. Макарони, зварені одним з вищезгаданих способів, з'єднати з м'ясом, розмішати.

* На 150 г макаронів - 300 г м'яса, 4 ст. ложки масла, 2 головки лука, сіль на смак.

Макарони або локшина з грибами

Сушені гриби ретельно промити в теплій воді, покласти в каструлю, залити 3 стаканами води і залишити на 1-1,5 ч для набухання, потім зварити в тій же воді до м'якості. Готові гриби вийняти з відвару, промити холодною водою, нарізувати соломкою, змішати з підсмаженим на маслі дрібно нарізаною ріпчастою цибулею і всі разом добре прогріти на сковороді. Грибний відвар процідити, довести до кипіння, посолити і зварити в нім макарони або локшину другим способом, без зливу рідини. Зварені макарони змішати з підготовленими грибами.

* На 250 г макаронів - 5-6 сушених грибів, 1 головку ріпчастої цибулі, 1/2 чайної ложки солі, 2-3 ст. ложки масла.

Макарони з сиром

Зварити макарони, заправити їх маслом і половиною натертого сиру і все добре розмішати. Перед їжею посипати сиром, що залишився.

* На 250 г макаронів - 50 г сира, 2 ст. ложки масла.

Макаронник або лапшевник з м'ясом

Зварити макарони або локшину. М'ясо (яловичину, баранину, свинину) підготувати так само, як для макаронів з м'ясом. У зварені макаронні вироби покласти сире яйце, посолити, добре перемішати і викласти половину отриманої маси рівним шаром на змащену маслом сковороду. На шар макаронів викласти рівним шаром підготовлений м'ясний фарш і покрити його макаронами, що залишилися: полити маслом і запекти в сильно розігрітій духовій шафі до утворення рум'яної скориночки (20-25 мін). До макаронника з м'ясом окремо подати сметану.

* На 250 г макаронних виробів - 250 г м'яса (м'якоті), 1 яйце, 1/2 чайної ложки солі, 2-3 ст. ложки масла.

Макаронник або лапшевник з сиром

Зварити макарони або локшину і змішати з сирими яйцями, цукром, злитиму і протертим крізь сито або пропущеним через м'ясорубку сиром. Отриману масу після ретельного перемішування викласти рівним шаром на змащену маслом сковороду, полити маслом і запекти в добре розігрітій духовій шафі протягом 20-25 мин. Перед подачею на стіл можна посипати цукровою пудрою.

* На 250 г макаронних виробів - 1 стакан сиру, 2 яйця, 2 ст. ложки цукру, 1/2 чайної ложки солі, 1-2 ст. ложки масла.
написав Жулли @ понеділок, квітня 21, 2008  
0 Коментарі:

Дописати коментар

<< головна
 
Про мене

Name: Жулли
Home:
About Me:
профіль
Нові записи
Архів
Ссилки

return_links(); ?>
Счетчік
Сделано на

Blogger Templates