Шоколад - це виріб з какао-бобів. Після обсмажування і спеціального помелу какао-бобів, додавання масла какао і цукрової пудри готують плитковий шоколад з високим вмістом жирів і вуглеводів.
З шоколадного порошку або натертого на терці плиткового шоколаду можна приготувати високоживильні і смачні напої.
Шоколад гарячий
Шоколад натерти на терці, залити теплим молоком (50 мл) і добре розтерти до утворення однорідної маси. Потім додати цукор і, безперервно помішуючи, влити гаряче молоко, що залишилося. Напій налити в чашку і подати.
* На 1 порцію: шоколад - 30 г, молоко - 150 мл, цукор-пісок - 10 р.
Напій з шоколаду і кави
Шоколад натерти на терці і розтопити в гарячій воді. Потім додати, безперервно помішуючи, тонкою цівкою гаряче підсолоджене молоко. Отриману суміш добре збити і влити проціджену чорну натуральну каву. Напій можна подавати в гарячому і холодному вигляді.
Дописати коментар