Дуже смачно!
 
пʼятниця, квітня 04, 2008
Шоколад


Шоколад - це виріб з какао-бобів. Після обсмажування і спеціального помелу какао-бобів, додавання масла какао і цукрової пудри готують плитковий шоколад з високим вмістом жирів і вуглеводів.

З шоколадного порошку або натертого на терці плиткового шоколаду можна приготувати високоживильні і смачні напої.

Шоколад гарячий

Шоколад натерти на терці, залити теплим молоком (50 мл) і добре розтерти до утворення однорідної маси. Потім додати цукор і, безперервно помішуючи, влити гаряче молоко, що залишилося. Напій налити в чашку і подати.

* На 1 порцію: шоколад - 30 г, молоко - 150 мл, цукор-пісок - 10 р.


Напій з шоколаду і кави

Шоколад натерти на терці і розтопити в гарячій воді. Потім додати, безперервно помішуючи, тонкою цівкою гаряче підсолоджене молоко. Отриману суміш добре збити і влити проціджену чорну натуральну каву. Напій можна подавати в гарячому і холодному вигляді.

* На 6 порцій: шоколад - 200 г, вода - 200 мл, молоко - 800 мл, цукор-пісок - 200 г, кава чорна натуральна - 100 мл.


Напій "Монтесума" (мексиканська кухня)

Шоколад розтопити в каструльці, влити молоко і дати тричі закипіти (кожного разу знімаючи з вогню). Збити віником і подати гарячим.

* На 1 порцію: шоколад - 50 г, молоко - 150 мл.
написав Жулли @ пʼятниця, квітня 04, 2008  
0 Коментарі:

Дописати коментар

<< головна
 
Про мене

Name: Жулли
Home:
About Me:
профіль
Нові записи
Архів
Ссилки

return_links(); ?>
Счетчік
Сделано на

Blogger Templates