240 г вершкового масла 240 г розтопленого цукру 4 злегка збитих яйця 300 г муки, змішаної з 2-а чайними ложками прянощів і що просіює крізь сито 240 г безкісточкових родзинок 240 г безкісточкового винограду (кишмишу) 240 г різних цукатів 12 столових ложок темного пива 120 г волоських горіхів.
Розітріть масло і цукор, поступово додайте яйця. Суміш влийте в муку, додайте родзинки і кишмиш, цукати і волоські горіхи і все добре перемішайте. Додайте в суміш 4 столових ложки пива. Розкладете масу в невеликі форми для кексів і випікайте в духовій шафі при 150°С 1 години Решту кексів випікайте, зменшивши температуру до 140 З, 1,5 години. Дайте кексам остигнути, вийміть з форм, наколіть в декількох місцях і полийте такими, що залишилися 8 столовими ложками пива. Дайте кексам постояти декілька годин. Кекс «Весна».
Мука 2 стакани Цукор 2 стакани Вершкове масло 250 р. Перебрані промиті підсушені родзинки 1 стакан Яйце 2 шт. Жовток 4 шт. Сода Половина чайної ложки Збиті в стійку піну білки 4 шт. сіль на кінчику ножа Для глазурі: Білок 1 шт Цукрова пудра, що просіює, Половина стакана
Розтерти масло з цукром, приєднати яйця і жовтки і продовжувати масу розтирати (збивати) до повного розчинення цукру, додати сіль, соду, перемішати одночасно муку і родзинки, ввести збиті білки і швидко замісити тісто з білками, перемішуючи зверху вниз, щоб зберегти пишне легке тісто. Охолоджені кекси заглазировать білою цукровою глазур'ю, прикрасити родзинками. Кекс «Аврора».
Мука 2 тонких стакана Цукор 1 стакан Вершкове масло 250 г Подрібнені ядра волоського горіха 1 стакан Яйце 3 шт. Жовтки 4 шт. Сода чайної ложки Збиті в стійку піну білки 4 шт. Сіль на кінчику ножа
Розтерти дочиста вершкове масло з цукром, приєднати добре перемішані з 4 жовтками 3 яйця, ядра горіхів, сіль і сода, добре перемішати, всипати муку і потім, додавши збиті в стійку піну білки, швидко замісити тісто. Випікати в духовці протягом 1 години. Кекс «Аврора» заглазировать рожевою глазур'ю. Для цього при збиванні білка з цукровою пудрою поступово, по краплях додати тільки що віджатий нерозбавлений журавлинний або красносмородиновый сік.
Дописати коментар