Дуже смачно!
 
четвер, лютого 28, 2008
рецепти кекса.

Кекс “Гіннес”.

240 г вершкового масла
240 г розтопленого цукру
4 злегка збитих яйця
300 г муки, змішаної з 2-а чайними ложками прянощів і що просіює крізь сито
240 г безкісточкових родзинок
240 г безкісточкового винограду (кишмишу)
240 г різних цукатів
12 столових ложок темного пива
120 г волоських горіхів.

Розітріть масло і цукор, поступово додайте яйця. Суміш влийте в муку, додайте родзинки і кишмиш, цукати і волоські горіхи і все добре перемішайте. Додайте в суміш 4 столових ложки пива. Розкладете масу в невеликі форми для кексів і випікайте в духовій шафі при 150°С 1 години Решту кексів випікайте, зменшивши температуру до 140 З, 1,5 години. Дайте кексам остигнути, вийміть з форм, наколіть в декількох місцях і полийте такими, що залишилися 8 столовими ложками пива. Дайте кексам постояти декілька годин.
Кекс «Весна».

Мука 2 стакани
Цукор 2 стакани
Вершкове масло 250 р.
Перебрані промиті підсушені родзинки 1 стакан
Яйце 2 шт.
Жовток 4 шт.
Сода Половина чайної ложки
Збиті в стійку піну білки 4 шт.
сіль на кінчику ножа
Для глазурі:
Білок 1 шт
Цукрова пудра, що просіює, Половина стакана

Розтерти масло з цукром, приєднати яйця і жовтки і продовжувати масу розтирати (збивати) до повного розчинення цукру, додати сіль, соду, перемішати одночасно муку і родзинки, ввести збиті білки і швидко замісити тісто з білками, перемішуючи зверху вниз, щоб зберегти пишне легке тісто. Охолоджені кекси заглазировать білою цукровою глазур'ю, прикрасити родзинками.
Кекс «Аврора».

Мука 2 тонких стакана
Цукор 1 стакан
Вершкове масло 250 г
Подрібнені ядра волоського горіха 1 стакан
Яйце 3 шт.
Жовтки 4 шт.
Сода чайної ложки
Збиті в стійку піну білки 4 шт.
Сіль на кінчику ножа

Розтерти дочиста вершкове масло з цукром, приєднати добре перемішані з 4 жовтками 3 яйця, ядра горіхів, сіль і сода, добре перемішати, всипати муку і потім, додавши збиті в стійку піну білки, швидко замісити тісто. Випікати в духовці протягом 1 години. Кекс «Аврора» заглазировать рожевою глазур'ю. Для цього при збиванні білка з цукровою пудрою поступово, по краплях додати тільки що віджатий нерозбавлений журавлинний або красносмородиновый сік.
написав Жулли @ четвер, лютого 28, 2008  
0 Коментарі:

Дописати коментар

<< головна
 
Про мене

Name: Жулли
Home:
About Me:
профіль
Нові записи
Архів
Ссилки

return_links(); ?>
Счетчік
Сделано на

Blogger Templates