Дуже смачно!
 
суботу, лютого 02, 2008
рецепти бараніни
Битки запечені.

На 150 г баранини: 20 г цибулі, 20 г топленого
масла, 1 яйце ; сіль, перець, зелень петрушки за смаком.

Приготувати фарш так само, як і для блюда “кололик араратский”.
(Дивитеся рецепт “Кололік араратский” Кололік араратский)
Сформовать з фаршу плоскі битки, підсмажити їх з обох
сторін на маслі, а потім залити збитими яйцями, поставити
у духову шафу на 5 хвилин. Подати битки, посипавши петрушкою.
Бесбармак.

2 - 2,5 кг жирної баранини
0,5 кг муки
5 - 6 голівок цибулі
сіль, прянощі.

Баранину нарізувати шматками по 30 - 40 р. Скласти у велику каструлю і варити до готовності. За 15 хвилин до кінця варива додати сіль і прянощі. Половину готового бульйону (шурпы) відібрати в інший посуд і процідити. Поки вариться м'ясо, приготувати прісне тісто, тонко розкотити і нарізувати ромбами із стороною 4 - 5 див. З киплячого бульйону вийняти м'ясо і замість нього опустити тісто. Варити 5 - 7 хвилин. Потім вийняти тісто і покласти нарізаний кільцями лук. Варити лук 3 - 4 хвилини (тільки до зникнення гіркоти). На велике блюдо укласти послідовно шарами: тісто, м'ясо і зверху лук. Окремо в піалах подати заздалегідь відібрану гарячу шурпу. Бешбармак - дуже ситне блюдо, тому до нього не подають ні закусок ні інших блюд. Як виняток можна подати соління і сильно охолоджену горілку.
Баранина по-грецьки.

1 кг баранини
масло
1 часточка часнику
1 середня перетерта цибулина
2 чашки (240 мл в 1 чашці) томатного соку
1 ст л томатної пасти
сіль
перець
500 гр. спагетти або інших макаронів
Kefalotiri (або Пармезан) сир

Порізати м'ясо на 5 шматків. Розігріти масло в сковороді, обсмажити м'ясо. Додати лук, часник і обсмажувати до м'якості. Додати томатний сік, пасту, сіль, перець і води, достатньо гарячої води, щоб накрити м'ясо. Накрити каструлею і гасити на маленькому вогні до готовності м'яса і до загусання соусу. Відварити макарони в киплячій солоній воді. Злити. Покласти половину макаронів в змащену маслом керамічну форму для духовки, накрити м'ясом, додати макарони, що залишилися, і зверху розподілити соус. Посипати тертим сиром і запікати в духовці середньої температури приблизно 15 мин.
Баранина делікатесна.

1/2 кг м'якоті баранини
4 часточки часнику
розмарин
60 г вершкового масла або маргарину
4 скибочки грудинки або свинячого сала
1/2 стакана білого сухого вина
250 г очищених помідорів
зелень петрушки
м'ясний бульйон, сіль, чорний мелений перець.

Нашпигувати м'ясо 2 часточками часнику, що розрізають навпіл, листочками розмарину, перев'язати ниткою і обсмажити у вершковому маслі або маргарині. Декілька хвилин поварити грудинку або свиняче сало, процідити, змішати з м'ясом і смажити до утворення золотистого відтінку. Посолити, поперчити, додати 2 часточки часнику, полити вином, дати йому випаруватися, покласти помідори, дрібно нарізану петрушку, закрити кришкою і залишити на невеликому вогні на 40 - 45 мін, підливаючи бульйон. Подавати до столу, видаливши нитку, з скибочками грудинки і соусом.
написав Жулли @ суботу, лютого 02, 2008  
0 Коментарі:

Дописати коментар

<< головна
 
Про мене

Name: Жулли
Home:
About Me:
профіль
Нові записи
Архів
Ссилки

return_links(); ?>
Счетчік
Сделано на

Blogger Templates