Дуже смачно!
 
вівторок, грудня 11, 2007
Солодкі соуси
Солодкі соуси служать підливкою до різних солодких блюд. Вони дають можливість різноманітити їжу, використовувати одне і те ж блюдо в різних варіантах. Блюдо з соусом виходить смачнішим і соковитішим, легше засвоюється організмом.

Ванільний соус

Цукор добре розтерти з яєчними жовтками і мукою. Цю масу розвести гарячим молоком і, безперервно помішуючи, нагрівати соус до кипіння. Як тільки соус загусне, зняти його з вогню, процідити крізь сито і додати ванілін.

* На 1
,5 стакана молока - 2 яйця, 1/2 стакана цукру, 1/2 пороша ваніліну, 1 чайна ложка муки.

Соус з ягід з вином

Перебрані і промиті ягоди (полуницю, малину, суницю, смородину) протерти через волосяне сито. У каструлю всипати цукор, влити 1/4 стакана води, закип'ятити і зняти накип. У гарячий сироп додати вино, підготовлене пюре з ягід і, помішуючи, довести до кипіння. Готовий соус використовувати в гарячому або холодному вигляді.

* На 1 стакан ягід
- 1 стакан цукру, 1/4 стакана червоного або білого вина.

Соус абрикосовий

Стиглі дрібні абрикоси промити, очистити від кісточок, протерти через сито. Змішати з цукровою пудрою або цукровим піском, додати гарячої води, нагрівати на вогні, помішуючи, до кипіння. Подавати в холодному або гарячому вигляді.

* На 300
-350 г абрикос - 1 стакан цукру або цукрової пудри, 1/2 стакана води.

Соус шоколадний

Яєчні жовтки добре розтерти з цукром, додати какао і муку, розмішати, розвести гарячим молоком і поставити на вогонь. Безперервно помішуючи, варити соус до кипіння. Як тільки соус загусне, зняти його з вогню і процідити крізь ситечко.

* На 1
,5 стакана молока - 2 яйця, 1/2 стакана цукру, 1 ст. ложка какао, 1 чайна ложка муки.

Соус з кураги

Курагу промити в теплій воді, покласти в каструлю, залити 1 стаканом води і варити до м'якості. Зварену курагу протерти крізь часте волосяне сито, покласти назад в каструлю, додати цукор і 1/2 стакана гарячої води, все це розмішати, поставити на вогонь і прокип'ятити протягом 5 мин. Після цього соус зняти з вогню, додати в нього вино і розмішати.

* На 100 г кураги - 1/4 стакана цукру
1/4 стакана вина.
написав Жулли @ вівторок, грудня 11, 2007  
0 Коментарі:

Дописати коментар

<< головна
 
Про мене

Name: Жулли
Home:
About Me:
профіль
Нові записи
Архів
Ссилки

return_links(); ?>
Счетчік
Сделано на

Blogger Templates