Дуже смачно!
 
пʼятницю, листопада 16, 2007
Закуски з яєць

Ці закуски хороші тим, що вони швидко готуються. Для фарширування яєць можна використовувати різні салати, рубані овочі, оселедця, паштети і найрізноманітніші готові продукти, у тому числі і консервовані.

Яйця з рибними консервами

Шпроти або сардини вийняти з банки. Добре розтерти, додавши трохи масла з консервів, і за бажання посолити на смак.

Зварити яйця круто, охолодити і очистити їх, після чого нарізувати навпіл в подовжньому напрямі. Обережно вийняти жовтки, ретельно розтерти їх і заправити майонезом і сіллю. Половинки білків наповнити розтертими і заправленими жовтками, поверх них горою помістити розтерті консерви і акуратно обровнять. Прикрасити зверху майонезом.

Для приготування такої закуски можна використовувати паштет з шпротів.

* На 5 яєць
- 5 сардин або 10 шпротів, 1 ст.л. майонезу, сіль на смак

Яйця, фаршировані сирним кремом

Зварені круто яйця розрізати упоперек навпіл, вийняти жовтки. Жовтки розтерти з вершковим маслом, додати тертий сир, перемішати. У отриману масу поступово додати сметану, розтерти до утворення пишної маси, посолити і поперчити на смак. У половинок білків зрізати з дна округлу частину, щоб додати їм стійкість.

Плоске блюдо застелити суцільно листям салату, на них поставити половинки білків, заповнених сирним кремом так, щоб вийшла форма цілого яйця, посипати зверху дрібно нарізаною зеленню або смужками червоного перцю, помідорів.

* На 6 яєць
- 100 гр. вершкового масла, 4 ст.л. сметани, 250 гр. сира, 1 ст.л. дрібно нарізаній зелені

Яйця з майонезом і ріпчастою цибулею

Зварити яйця круто, охолодити і очистити від шкаралупи. Розрізати навпіл в подовжньому напрямі, злегка посолити, залити майонезом і посипати червоним перцем.

Перед подачею на стіл натерти на терці з крупними отворами ріпчасту цибулю і посипати їм яйця.

* На 5 яєць
- 1 ст.л. майонезу, 1 невелика цибулина

Холодна яєчня з майонезом

Глибоку велику сковорідку або форму поставити на киплячу водяну лазню, змастити маслом і вилити в неї яйця. Тримати на лазні під кришкою, поки яйця не затвердіють. Зняти з вогню, остудити. Перекинути яєчню цілком на тарілку, обмазати зверху майонезом і посипати зеленню.

* На 4 яйця
- 1 ст.л. вершкового масла, 3 ст.л. майонезу, 2 ст.л. дрібно нарізаній зелені


написав Жулли @ пʼятницю, листопада 16, 2007  
0 Коментарі:

Дописати коментар

<< головна
 
Про мене

Name: Жулли
Home:
About Me:
профіль
Нові записи
Архів
Ссилки

return_links(); ?>
Счетчік
Сделано на

Blogger Templates