Дуже смачно!
 
понеділок, жовтня 22, 2007
Гарячі закуски
Гарячими закусками можуть бути різні м'ясні і рибні блюда, яєчня, гриби в сметані, піроги або кулеб'яки з капустою і іншими начинками, а також пиріжки, розтягаї і тому подібне

На відміну від гарячих блюд для приготування гарячих закусок м'ясо і рибу ріжуть на маленькі шматочки, подають їх без гарніру і готують перед самою подачею на стіл.

Шинка, жаренная з гірчицею і луком

Скибочки шинки змастити гірчицею і, виклавши на добре розігріту з жиром сковороду, обсмажити, після чого перекласти на блюдо, а на сковороді підсмажити ріпчасту цибулю, нарізану кільцями. Поверх кожної скибочки шинки покласти лук і посипати подрібненою зеленню.

* На 300 гр. шинки - 300 гр. лук, гірчиця по смак, зелень

Гаряча закуска з ковбаси і помідорів

Відібрати стиглі, міцні, дрібні помідори, звільнити від плодоніжок, розрізати навпіл, посолити і дати полежати 15-20 хвилин. Злити сік, добре розігріти з жиром сковороду, викласти на неї помідори, посипати натертим сиром і обсмажити.

Очистити ковбасу від оболонки, нарізувати кружечками і обсмажити до рум'яного кольору. Викласти ковбасу на середину блюда, розмістити навколо помідори, посипати зеленню петрушки або кріп.

* На 500 гр. ковбаси - 300 гр. помідорів, 2 ст.л. масла, 1 ст.л. натертого сиру, сіль на смак, зелень

Форшмак

Варену або смажену яловичину, телятину або баранину і оселедця, заздалегідь вимоченого, очищеного від шкіри і кісток, пропустити через м'ясорубку з частими гратами. Потім розім'яти дерев'яним товкачем варена картопля, змішавши його з підсмаженим на маслі луком. Все це скласти в посуд, ретельно перемішати, додати 2 ст.л. муки, розм'якшене вершкове масло, сметану і ще раз пропустити всю масу через м'ясорубку. Після цього додати сирі яєчні жовтки, сіль, перець на смак і перемішати. Додати збиті в піну яєчні білки, обережно все перемішати, перекласти на підмаслену сковороду, обровнять поверхню, посипати натертим сиром, сбризнуть маслом і запекти в духовій шафі протягом 30-40 хвилин.

Як тільки форшмак відставатиме від стінок сковороди, його можна вважати готовим. Викласти його на блюдо, полити зверху сметанним соусом з томатом.

* На 250 гр. вареного або смаженого м'яса - 1/2 оселедці, 2 ст.л. муки, 2-3 картоплини, 2-3 ст.л. густої сметани, 2-3 яйця, 1 ст.л. натертого сиру

Ковбаса, жаренная в тесті

Ковбасу очистити і нарізувати скибочками завтовшки 0,5 див. Яйця розтерти з мукою і поступово розбавити молоком. Додати соняшникову олію. Тісто повинне бути густіше, ніж для млинчиків. Брати вилкою скибочки ковбаси, умочувати в тісто і класти на сковороду з киплячим смальцем. Підрум'янені скибочки викласти на блюді "лускою" і посипати зеленню.

* На 500 гр. ковбаси -
2 яйця, 3 ст.л. муки, 0,5 ст. молока, 1 ч.л. соняшникової олії, 100 гр. смальцю, зелень

Кури "провансаль"

Розтерти на сковороді масло з мукою, поступово залити бульйоном, додати протерті варені цибулини, сметану, томат-пюре, закип'ятити.

Смажену до напівготовності курку розділити на порції, скласти в каструлю, залити приготованим соусом, поставити на пару і, не даючи кипіти, довести до повної готовності.

Подавати в глибокому блюді, посипавши зеленню петрушки.

* На 1 курку - 1 ст.л. масла для смажіння, 100 гр. масла для соусу, 100 гр. муки, 1,5 ст. бульйону, 2 головки лука, 4 ст.л. томату-пюре, 1 ч.л. гірчиці, 200 гр. сметани, 1 ст.л.
дрібно нарізаній зелені петрушки

Грибний пудинг

Масло з мукою підігріти і розмішати в сковороді, не даючи підрум'янитися; розвести молоком і, помішуючи, дати скипіти. Змішати з тушкованими дрібно нарізаними грибами, остудити, додати жовтки, потім обережно перемішати із збитими білками.

Каструлю змастити маслом, на дно покласти кружок з промасленого пергаменту; дно і стінки густо обсипать товченими сухарями. У приготовану каструлю викласти грибну масу, закрити кришкою, поставити в іншу каструлю з киплячою водою і варити пудинг 1 години

Готовий пудинг викласти на блюдо, облити густою сметаною. Частину сметани подати окремо в соуснику.

* На 500 гр. тушкованих грибів - 100 гр. масла, 100 гр. муки, 0,5 ст. молока, 10 яєць, сметана на свій розсуд

Гарячий оселедець з грінками

Вимочити оселедця в молоці, зняти шкіру, видалити кістки, нарізувати оселедця тонкими скибочками. Жовтки зварених круто яєць розтерти з готовою гірчицею і молочками оселедця, поступово додаючи рослинне масло.

Обсмажити на маслі скибочки білого хліба, змастити їх жовтками, протертими з молочками, покласти поверх скибочки оселедця, поставити в духову шафу. Через 5 хвилин викласти на блюдо, покрите паперовою серветкою, і подавати до столу гарячим.

* На 300-400 гр. оселедці - 1 ст.л. готової гірчиці, 4 жовтки, 1,5 ст.л. рослинного масла, 1 батон

Гаряча закуска з помідорів і креветок

Заморожених креветок відтанути, опустити в киплячу підсолену воду (на 1 літр води 1,5 ст.л. солі) і варити 3-4 хвилини з моменту закипання.

Очистити креветок від панцира, нарізувати шматочками. Зварити розсипчастий мал. Перемішати все і заправити меленими сухарями, сирим яйцем, злитиму, перцем.

Промити міцні помідори, видалити плодоніжку і вирізувати частину м'якоті з насінням. Нафарширувати підготовленою начинкою, добре сбризнуть маслом і посипати фарш зверху натертим сиром.

Запекти в духовій шафі (на дуже гарячому).

* На 400 гр. варених креветок - 6-8 помідорів, 0,5 ст. рису, 1 яйце, 2 ст.л. мелених сухарів, 1,5 ст.л. вершкового масла, 2 ст.л. натертого сиру, сіль і перець на смак

Кальмари в сметанному соусі

Залити заморожених кальмарів теплою водою і витримати в ній 30-40 хвилин. Очистити від верхньої плівки і ретельно промити в холодній воді. Випатрати і знов промити.

Нарізувати кальмарів соломкою, посолити, обваляти в муці і обсмажить. Скласти в сотейник.

Злегка обсмажити на маслі муку, розбавити сметаною, добре розтерти, щоб не було грудок. Залити цим соусом кальмарів. Закрити посуд кришкою і гасити на слабкому вогні до готовності.

Викласти на блюдо разом з соусом, посипати зеленню петрушки.

* На 500 гр. кальмарів - 2 ст.л. масла, 1 ст.л. муки, 200 гр. сметани, 1 ст.л. масла і 1 ст.л. муки для соусу

Сирий, жаренний в сухарях

Голландський або російський сир нарізувати квадратиками завтовшки 0,5 див., обваляти в муці, змочити в збитих яйцях, потім в сухарях і обсмажити в розігрітому маслі.

* На 300 гр. сира - 0,5 ст. муки, 2 яйця, 1 ст. панірувальних сухарів, 100 гр. масла

Тарталетки з сиром

Розтерти жовтки з сиром і сиром, додати манну крупу і збиті білки, обережно вимісити і, якщо треба, посолити.

Приготувати тісто для тарталеток (невеликих кошиків з тесту), розкотити в пласт, викласти їм гофровані змащені маслом форми, заповнити приготованим сирним фаршем на 3/4, поставити на лист і випекти в духовій шафі з середнім жаром до золотистого кольору.

* На 250 гр. муки - 180 гр. масла, 2 яйця, 2 ст.л. сливок, 0,5 ч.л. солі

Для начинки - 150 гр. сиру, 125 гр. гострого тертого сиру, 2 яйця, 0,5 ст.л. манної крупи

Сирні палички з плавленого сиру

Плавлений сир натерти в просіяну муку, додати рубаний жир, посолити, приправити товченим тмином, розбавити молоком, замісити тісто спочатку за допомогою ножа, потім рукою. Залишити на холоді на 1 годину, потім розкотити в пласт завтовшки 5 мм і нарізувати на палички 1,5 х 6 див. Змастити яйцем, посипати солодким меленим перцем і тертим сиром. Запекти в добре нагрітій духовій шафі.

* На 200 гр. плавленого сиру - 200 гр. муки, 4 ст.л. молока, мука для розкочування тесту, 1 яйце для змазування тесту, 200 гр. твердого сиру для посипання, сіль, перець і тмин на смак
написав Жулли @ понеділок, жовтня 22, 2007  
0 Коментарі:

Дописати коментар

<< головна
 
Про мене

Name: Жулли
Home:
About Me:
профіль
Нові записи
Архів
Ссилки

return_links(); ?>
Счетчік
Сделано на

Blogger Templates