Дуже смачно!
 
вівторок, листопада 20, 2007
Салати і вінегрети

Салати і вінегрети - улюблені закусочні блюда. Для їх приготування використовують сирі, варені, консервовані, квашені і мариновані овочі, а також фрукти і фруктові маринади, відварні і консервовані м'ясні і рибні продукти, свійську відварну або смажену птицю.

До складу салату з сирих овочів і фруктів входять залежно від його рецептури зелений салат, свіжі огірки, помідори, зелений лук, редиска, всі види капусти, морква, редька, перець, яблука.

А вінегрети готують з варених овочів (картоплі, буряка, моркви) з додаванням солоних огірків, ріпчастого мул зеленого лука, квашеної капусти, маринованих овочів і фруктів. Деякі вінегрети містять оселедця, відварне або консервоване м'ясо або рибу, яйця.

Салати і вінегрети заправляють або сумішшю з оцту з рослинним маслом, злитиму і перцем, або майонезом. Деякі заправляють сметаною.

Зелений салат з майонезом і яйцем

Вимитий і обсушений зелений салат нарізувати і скласти в миску. Зварені круто яйця нарізувати тонкими скибочками і змішати з майонезом і сіллю на смак. Перед подачею на стіл салат з'єднати з яйцями, огірками і дрібно порізаним кропом і петрушкою.

* На 300 гр. зеленого салату - 1 свіжий огірок, 2 яйця, 0,5 ст. майонезу, сіль, зелень кропу і петрушки

Салат з редиски із сметаною

Редиску промити, нарізувати тонкими скибочками. Жовток звареного в круту яйця розтерти в мисці, додавши сметану і сіль. Цією сумішшю заправити редиску, додати тонко нарізаний білок яйця і перемішати. Посипати салат подрібненою зеленню.

* На 2-3 пучки редиски - 1 яйце, 0,5 ст. сметани або 1 ст. кислого молока, сіль, зелень кропу і петрушки

Салат із зеленого лука з яйцем

Зварені круто яйця очистити від шкаралупи, нарізувати кубиками, залишивши 1 жовток для соусу. Вимитий зелений лук дрібно нарізувати і перемішати з нарізаними яйцями.

Приготувати соус: жовток ретельно розтерти в чашці, розмішати з гірчицею до отримання однорідної маси і, не припиняючи розтирати, з'єднати з маслом, заправити на смак злитиму, цукром, перцем.

Заправити салат приготованим соусом, прикрасити помідорами або червоним перцем.

* На 150 гр. зеленого лука - 5 яєць, 4 ст.л. рослинного масла, 1 ст.л. готової гірчиці, сіль, цукор і перець на смак

Салат з белокочанной капусти з яблуками

Очистити і обмити качан капусти, видалити кочерижку. Капусту нашаткувати, злегка посолити і перетерти руками, щоб вона стала м'якою. Сік, що виділяється, віджати. Очищені яблука нарізувати скибочками, морквину потерти. Все перемішати, скласти в салатник, заправити оцтом, змішаним з цукром, і залишити на 30-40 мин. Додати рослинного масла.

* На 500 гр. капуста - 1 яблуко, 2 морквини, небагато солі, 1/4 ст. 3 %- оцту, 1/2 ст.л. цукру, 1 ст.л. рослинного масла

Салат з цвітної капусти, огірків і помідорів

Вимиту і розділену на суцвіття цвітну капусту опустити в киплячу підсолену воду і варити до м'якості. Свіжі огірки очистити від шкірки, а помідори - від плодоніжок. Нарізувати скибочками. Дрібно нарізувати зелений лук. Змішати овочі і заправити їх цукром, злитиму і майонезом. Прикрасити огірками і помідорами.

* На 500 гр. цвітної капусти - по 200 гр. свіжих огірків і помідорів, цукор і сіль на смак, 1 невеликий пучок зеленого лука, 2 ст.л. майонезу

Салат з гарбуза з яблуками

Сирий молодий гарбуз нарізувати тонкими смужками і змішати з нарізаними яблуками. Для гостроти додати лимонний сік, а для солодкості мед. Посипати салат товченими горіхами.

* На 500 гр. гарбузи - 3 яблука, сік 1 лимона, 3 ст.л. меду, 1/2 ст. товчених горіхів

Салат, освіжаючий з редькою

Редьку, моркву, яблуко ретельне вимити, очистити і натерти на дрібній терці. Масу рівномірно перемішати, додавши подрібнений часник, сіль на смак і вичавлений сік з 1/4 лимона.

* На 1 невелику редьку - 1 середня морква, 1 антонівське яблуко, 3-4 зубчики часнику, 1/4 лимона, сіль.

Салат з помідорів, огірків і солодкого перцю

Помідори і огірки вимити - нарізувати кружечками, перець і лук - кільцями. Кинзу і петрушку дрібно порубати. Викласти овочі в салатник рядами, посолити, поперчити, прикрасити кільцями лука, полити оцтом і посипати подрібненою зеленню.

* На 100 гр. помідорів - 50 гр. солодкого болгарського перца,100 гр. огірків, 1 ст.л. 3%-уксуса, сіль і перець на смак, 1 головка ріпчастої цибулі, зелень кинзи і петрушки

Салат з баклажанів, лука і зеленого горошка

Баклажани очистити від шкірки, нарізувати скибочками і злегка згасити на сковороді, опустивши в розігріте рослинне масло. Вимитий лук нарізувати кубиками, опустити в тушковані баклажани і тут же вийняти все і охолодити. Змішати з горошком, дрібно нарізаним яблуком і яйцями, нарізаними кубиками, приправити сіллю, лимонним соком і цукром на смак. Викласти в салатник і залити майонезом з часником.

Прикрасити часточками помідор.

* На 300 гр. баклажанів - 150 гр. ріпчастої цибулі, 100 гр. консервованого зеленого горошка, 2 зварених круто яйця, 1 яблуко, сіль, лимонний сік, цукор, 125 гр. майонезу, 2 часточки чеснока,1 ст.л. рослинного масла

Салат з яблук і моркви з горіхами

Яблука очистити від шкірки, нарізувати тонкими скибочками. Моркву потерти на крупній терці. Горіхи дрібно порубати. Все змішати, посолити і заправити майонезом. Прикрасити листами салату.

* На 300 гр. яблук - 200 гр. морква, 100 гр. ядер волоських горіхів, 2 ст.л. майонезу, сіль

Салат з фруктів

Вимиті фрукти - очистити від шкірки, нарізувати часточками - скласти в блюдо. Перед подачею на стіл фрукти посипати цукровою пудрою, трохи посолити, змішати з майонезом і лимонним соком. Потім все скласти горою і прикрасити будь-якими іншими фруктами.

* На 3 яблука - 1 груша, 1 апельсин, 1 мандарин, 1/4 ст. майонезу, 1/4 лимона, трохи солі, 1 ч.л. цукрової пудри

Салат овочевий з м'ясом

Варене охолоджене м'ясо, варену картоплю, огірки, яблуко і зварене круто яйце дрібно порізати, змішати, додати зелений горошок, посолити і заправити майонезом. Викласти горою в салатник, залити майонезом, що залишився, і оформити часточками яйця, шматочками м'яса і листям салату.

* На 200 гр. м'яса - 2-3 картоплини, 1 яблуко, 2 свіжих або солоних огірка, 2 яйця (1 яйце для прикраси), 8 ст.л. консервованого зеленого горошка, сіль на смак, 1/2 ст. майонезу, зелений салат для прикраси

Салат з курки

Філе вареної курки, варена картопля, огірки, зварене в круту яйце і очищене яблуко нарізувати кубиками, салат порізати на 3-4 частини, скласти в миску, посолити і змішати з майонезом, додавши оцет і цукрову пудру. Прикрасити готовий салат помідорами, огірками, часточками яєць і листами салату.

* На 1/4 курки - 4 картоплини, 2 огірки, 100 гр. салату, 2 яйця (1 для прикраси),1 яблуко, сіль на смак, 1/2 ст. майонезу, 1 ст.л. оцту, 1/2 ч.л. цукрової пудри

Салат з риби з яйцем і зеленню

Філе морської риби відварити, нарізувати тонкими скибочками, а зварене круто яйце - кубиками. Скласти все в посуд, додати сіль, перець. Перемішати, полити майонезом, посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки. Прикрасити скибочками лимона.

* На 300 гр. філе морської риби - 1 яйце, 1/2 ст. майонезу, 30 гр. зелени петрушки, лимон, сіль і мелений чорний перець на смак

Салат картопляний з кальмаром

Морожене філе кальмара відтанути, зняти з філе шкіру, ретельно промити в холодній воді, потім відбити з обох боків і відварити в підсоленій воді при слабкому кипінні протягом 3-5 хвилин, охолодити у відварі і нарізувати соломкою. Варену картоплю нарізувати скибочками, зелений лук нашаткувати. Огірки нарізувати соломкою. Овочі перемішати з кальмаром, посолити, поперчити на смак. Перед подачею на стіл заправити салат сметаною і посипати дрібно нарізаною зеленню.

* На 200 гр. кальмарів - 4-5 картоплин, 2-3 солоних огірка, 50-100 гр. зеленого лука, 100 гр. сметани, зелень петрушки або кропу, сіль, перець.

Салат овочевий з морською капустою

Белокочанную капусту нашаткувати, розтерти з сіллю, злегка віджати. Перець нашаткувати. Лук дрібно нарізувати. Все змішати і з'єднати з консервованою морською капустою, посолити, заправити рослинним маслом і цукром. Покласти в салатник, прикрасити нарізаним огірком і посипати зеленим луком.

* На 200 гр. консервованої морської капусти - 150 гр. белокочанной капуста, 50 гр. зеленого лука, 100 гр. солодкого болгарського перцю, 1 свіжий огірок, 3 ст.л. рослинного масла, 20 гр. цукру, сіль на смак

Салат з апельсинів і яблук

Апельсини і яблука очистити від шкірки, з яблук видалити серцевину. Плоди нарізувати кубиками, посипати цукром або цукровою пудрою, полити вином. Перемішати, викласти в салатник і посипати рубаними горіхами. Перед подачею до столу витримати на холоді.

* Апельсини - 100 г, яблука - 80 г, цукор - 30 г, вино сухе біле - 50 г, горіхи волоські - 30 р. 395 Ккал.

Вінегрет з овочів

Варену картоплю, буряк, моркву, яблука, огірки очистити, нарізувати кубиками, скласти в миску, додати квашену шинковану капусту. Додати консервований зелений горошок. Перед самою подачею на стіл овочі посолити, змішати з рослинним маслом, додати порізаний зелений лук і кріп.

Абсолютно особливий смак додає вінегрету майонез.

* На 4-5 картоплин - 1 буряк, 1 морква, 2 солоних огірка, 1 яблуко, 100 гр. квашеної капусти, 50 гр. зеленого лука, 100 гр. консервованого зеленого горошка, сіль на смак, 2-3 ст.л. рослинного масла

Вінегрет з фаршированого перцю з картоплею

Варену картоплю і зварене круто яйце нарізувати тонкими скибочками, скласти в миску, додати консервований фарширований овочами перець, порізаний на невеликі частини. Посолити, перемішати і укласти в салатник - горою. Прикрасити кантом з дрібно нарізаного лука, часточками яєць і посипати кропом.

* На 1 банку (500 гр.) фаршированого перцю - 5-6 картоплин, 1 яйце, 100 гр. зеленого лука, сіль на смак

Вінегрет з консервованим м'ясом

Варену картоплю і огірки нарізувати тонкими скибочками. Нарізувати маленькими шматочками м'ясо, скласти все в миску і змішати з майонезом, злитиму, перцем, гірчицею і дрібно нарізаним зеленим луком. Укласти в салатник горою і прикрасити часточками яйця і скибочками буряка, а потім посипати кропом.

* На 1 банку (338 гр.) тушкованого м'яса - 5-6 картоплин, 3 солоних огірка, варений буряк, 100 гр. зеленого лука, 1-2 яйця, 1/2 ст. майонезу, 1 ч.л. готової гірчиці, 1 ст.л. оцту, сіль і перець на смак
написав Жулли @ вівторок, листопада 20, 2007  
0 Коментарі:

Дописати коментар

<< головна
 
Про мене

Name: Жулли
Home:
About Me:
профіль
Нові записи
Архів
Ссилки

return_links(); ?>
Счетчік
Сделано на

Blogger Templates