Дуже смачно!
 
вівторок, січня 15, 2008
Млинчики і блінчатиє піроги


Для млинчиків готують рідке тісто на молоці з додаванням яєць і цукру.

Млинчики роблять натуральними і подають з медом або цукром або готують їх з начинкою з сиру, яблук, варення.

Млинчики з медом або цукром

Змішати 3 яєчних жовтка з молоком (1,5 стакана), додати сіль, цукор і, помішуючи, всипати муку. Після цього покласти розігріте вершкове масло і знову вимісити тісто, щоб не було грудок, потім розвести молоком, вливаючи його поступово, і додати збиті в піну яєчні білки.

Випікати млинчики треба нетовстими на розігрітій сковороді, заздалегідь змащеній маслом. Кожен готовий млинчик скласти, не знімаючи з сковороди, вчетверо, потім перекласти в підігріте блюдо і покрити серветкою. Подати млинчики до столу з медом або цукром.

* На 250 г муки -
2,5 стакана молока, 3 яйця, по 2 ст. ложки вершкового і топленого масла (для змазування сковороди), 1/4 чайної ложки солі.

Млинчики з сиром, яблуками і іншими начинками

Змішати сирі яйця з сіллю, цукром, додати 1/2 стакана молока, розмішати, всипати муку і вимісити тісто, щоб не було грудок. Після цього тісто розвести молоком, що залишилося.

Добре розігріти сковороду середньої величини, змастити її маслом або шматочком шпика, налити розливальною ложкою тісто на сковороду, швидко повертаючи її, щоб тісто розлилося по всій сковороді рівним і тонким шаром. Млинчики, що підрум'янилися з одного боку, знімати з сковороди, складати стопкою на дошці або блюді. Потім млинчики розкласти на дошці підрум'яненою стороною догори і на кожен млинчик покласти столову ложку сирної, яблучної начинки або столову ложку варення, густого повидла. Млинчики загорнути у вигляді конверта і обсмажити з обох боків на сковороді з маслом. При подачі на стіл млинчики посипати цукровою пудрою. Таким же способом можна приготувати млинчики з м'ясом. В цьому випадку до млинчиків треба подати сметанний соус з томатом.

* На 250 г муки
- 2,5 стакана молока, 3 яйця, 1/2 ст. ложки цукру, 1/4 чайної ложки солі, 1 ст. ложка топленого масла або маргарину для обсмажування.

Блінчатий пірог

Випекти млинчики, як вказано в рецепті "Млинчики з сиром, яблуками і іншими начинками". Змастити маслом і обсипать сухарями форму або низьку каструлю. Дно і стінки посуду покрити одним поряд млинчиків, підсмаженою стороною всередину, покласти шар начинки, накрити млинчиком, покласти другий шар начинки і знову накрити млинчиком і так далі до самого верху форми. Верхній шар начинки покрити млинчиком, змастити збитим яйцем, посипати сухарями, сбризнуть маслом і поставити форму в духову шафу на 30-40 мин. Коли пиріг випечеться, перекинути його на блюдо і подати до столу. Окремо подати масло, м'ясний або курячий бульйон в чашці.

Блінчатий пірог можна робити з будь-якими начинками - з однією або декількома. Начинкою може служити, наприклад, рубане куряче м'ясо, заправлене білим соусом.
написав Жулли @ вівторок, січня 15, 2008  
0 Коментарі:

Дописати коментар

<< головна
 
Про мене

Name: Жулли
Home:
About Me:
профіль
Нові записи
Архів
Ссилки

return_links(); ?>
Счетчік
Сделано на

Blogger Templates