Дуже смачно!
 
четвер, грудня 20, 2007
Печиво, пряники, пампушки, коржики

Печиво домашнє

Яйця розтерти з цукром дочиста, додати розм'якшене масло або маргарин, соду, ванільний цукор, перемішати і, додаючи муку, замісити дуже круте тісто (як на локшину). Готове тісто пропустити через м'ясорубку, джгутики, що виходять з грат, розкласти невеликими купками на лист, злегка змащений маслом, і поставити в духову шафу для випічки. Готове печиво посипати цукровою пудрою.

* На 3 стакани муки
- 2-3 яйця, 250 г масла або маргарину, 1 - 1 1/4 стакана цукру, 1/2 чайної ложки соди, 1/2 пакетика ванільного цукру.

Печиво пісочне

У муку покласти цукрову пудру або цукровий пісок, соду, ванільний цукор, все перемішати, додати сметану, масло або маргарин шматочками і замісити тісто; скачати його у вигляді кулі, накрити серветкою і дати полежати на холоді 20-30 мін; після цього розкотити в пласт завтовшки близько 1/2 див. На поверхні тесту зробити наколювання вилкою, вирізувати маленькі фігурки-кухлі діаметром 3-4 див. півмісяці, ромби і тому подібне і укласти їх на лист, деякі фігурки можна прикрасити, наприклад, в центрі кружка покласти родзинку або ягідку з варення.

Фігурки змастити збитим яйцем і поставити в нагріту духову шафу на 10-12 мін для випічки.

* На 2 стакани муки
- 1/2 стакана сметани, 1 стакан цукру (пудри або піску), 100-125 г масла або маргарину, 1/2 чайної ложки соди, 1/2 пакетика ванільного цукру.

Пряники

Яйця розтерти з цукром дочиста, додати кардамон в пороші, ванільний цукор або лимонну цедру. Всипати муку, добре вимісити і брати тісто чайною ложкою, а іншою ложкою знімати його на лист, змащений маслом. Шматочки тесту розкласти на листі з інтервалом приблизно 4 см, після чого поставити для випічки в гарячу духову шафу на 7-10 мин. Готові пряники вийняти з шафи і, знімаючи з листа ножем, розкласти на блюді.

* На 1 стакан муки
- 3 яйця, 1 стакан цукор, 5 зерен кардамона або 1/4 пакетика ванільного цукру.

Фігурні медові пряники

Варити воду з цукром до утворення сиропу. Мед, яйця, жовток, прянощі, питну воду і 5 столових ложок муки змішати і збити віночком. По черзі додати решту муки і теплого сиропу. Розкотити тісто на дошці, посипаною мукою; продовжувати місити тісто, додаючи муку до отримання щільності картопляного тесту. Залишити тісто на холоді на 12 годин. Розкотити пласт завтовшки 4-5 мм і за допомогою металевих виїмок вирізувати геометричні фігурки, які випекти в духовці на деку, злегка змащеній жиром, на сильному вогні.

Коли пряники стануть золотистими, розкласти їх на дошці, дати повністю остигнути і за допомогою корнетика прикрашаємо глазур'ю із збитої на яєчному білку цукрової пудри.

* 400 г меду, 250 г цукрової пудри, 200 г води, 2 яйця, 1 жовток, аніс, кориця і гвоздика (всі разом - приблизно 1 чайна ложка), 10 г питної води, 800-900 г (і більш) муки.

Пряник медовий

Влити яйце в миску, додати цукор і розтерти, потім додати мед, корицю і гвоздику в пороші, соду, все перемішати, всипати муку і вимісити тісто веселкой протягом 5-10 мин. Щоб тісто для пряника вийшло темне, в нього треба додати паленку. Для цього 1-2 шматки цукру перепалити на маленькій сковороді, розбавити 1,5-2 ложками води, закип'ятити і додати в тісто разом з медом. Тісто викласти на деко, змащене маслом і посипаний мукою, розрівняти, посипати рубаним мигдалем і горіхами і поставити в нежарку духову шафу на 15-20 мин. Готовий пряник охолодити, нарізувати і укласти на блюдо.

Пряник можна розрізати посередині, промазати повидлом, а зверху покрити глазур'ю. Після цього нарізувати, як печиво.

* На 2 стакани муки - 1/2 стакана цукру, 150 г меду, 1 яйце, 1/2 чайної ложки соди, 50 г мигдаля або горіхів, кориця і гвоздика в пороші

Пампушки московські

У муку всипати харчову соду і мелену корицю, перемішати і просіяти. Цукор, масло і яйця ретельно розтерти, розвести молоком і, поступово всипаючи муку, замісити тісто.

Готове тісто розкотити в пласт завтовшки 1/2 см і стаканом або виїмкою вирізувати кухлі. Виїмкою меншого розміру з кожного кружка вийняти середину, додаючи, таким чином, тесту форму кільця. Смажити пампушки треба в розігрітому жирі. Готові пампушки посипати цукровою пудрою.

* На 1
,5 стакана муки - 2 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка вершкового масла, 1 яйце, 1/2 стакана молока, 1/2 чайної ложки харчової соди, 100 г жиру для смажіння, кориця в пороші.

Печиво мигдальне

Мигдаль перебрати, промити, злегка підсушити в теплому місці, потім змішати з половиною передбаченого по рецептурі цукрового піску, 1/4 яєчні білки і все це пропустити через м'ясорубку. Після цього додати решту цукру і яєчних білків. Масу при помішуванні нагрівати до 40 °С, потім, помішуючи, охолодити до 18-20 °С, додати муку і збивати протягом 8-10 мин. Готове тісто перекласти в конверт (кондитерський мішок) і випустити у вигляді невеликих коржиків на змащений маслом і злегка посипане мукою деко. Поставити в духову шафу і випікати при температурі 180-200 °С. Під час випічки печиво повинне зарум'янитися і добре підсохнути.

* На 200 г мигдаля
- 1 стакан цукру, 6 яєчних білків, 1/2 стакана муки, 1 чайна ложка вершкового масла.

Печиво з житньої муки

Влити в миску яйця, всипати цукор і вимісити дерев'яною ложкою, поступово підливаючи розтоплене масло, а потім холодну сметану. Потім покласти чайну ложку соди, заздалегідь змішаної з невеликою кількістю муки, всипати решту муки і замісити круте тісто.

Отримане тісто розкотити тонким шаром, змастити всю його поверхню яєчним жовтком, провести вилкою зигзагоподібні лінії, вирізувати спеціальною виїмкою кружечки, зірочки і т. п., укласти їх на залізний лист, змащений маслом, і випекти в духовій шафі.

* На 2 стакани житньої муки дрібного помелу - 3 ст. ложки цукру
2 яйця, 2 ст. ложки сметани, 1/2 чайної ложки соди.

Хворост

Молоко, сметану, яєчні жовтки, цукрову пудру, сіль і коньяк добре перемішати і, поступово всипаючи муку, замісити круте тісто.

Тісто розкотити тонким шаром, як на локшину, нарізувати вузькими смужками завдовжки 10-12 см, переплести їх, скласти по 2-3 смужки разом, з'єднати кінці, злегка змащуючи білком. Можна тісто обробити у вигляді трояндочок; для цього вирізувати з нього кухлі різних розмірів, покласти один на іншій, придавити серединку, а по краях кружків зробити прорізи. Оброблене тісто опускати в гарячий жир, підготовлений з топленого масла з додаванням смальцю або іншого жиру. Готовий хворост вийняти вилкою з жиру на решето або на папір і посипати цукром, стовченим і змішаним з ваніліном, цедрою або корицею.

* На 2
,5 стакана муки - 3 жовтки, 1 ст. ложка цукрової пудри, 2 ст. ложки коньяку, 1 ст. ложка сметани, 1/4 чайної ложки солі, 1/2 стакана молока, 1 стакан топленого масла і смальцю для смажіння.

Коржики

Муку просіяти на стіл горбиком, зробити в нім поглиблення, в яке покласти сметану, яйце, цукор, сіль на смак, розм'якшене масло, і замісити тісто. Отримане тісто розкотити в тонкий пласт і круглою виїмкою або стаканом вирізувати коржики. Укласти коржики на лист, змастити їх збитим яйцем, зробити в них вилкою декілька проколовши, щоб при випічці не роздувалися, і випікати в гарячій духовій шафі 10-15 мин.

* На 2 стакани муки
- 2 ст. ложки масла, 2/3 стакана сметани, 1 яйце, 3 ст. ложки цукру, 1/2 чайної ложки соди.
написав Жулли @ четвер, грудня 20, 2007  
0 Коментарі:

Дописати коментар

<< головна
 
Про мене

Name: Жулли
Home:
About Me:
профіль
Нові записи
Архів
Ссилки

return_links(); ?>
Счетчік
Сделано на

Blogger Templates