Дуже смачно!
 
пʼятницю, січня 25, 2008
Вироби з прісного бездріжджового тесту
Для приготування прісного (бездріжджового) тесту на 500 г муки беруть 1 стакан сметани, 2 ст. ложки масла або маргарину, 2 яйця, 1 ст. ложку цукру і 1/2 чайної ложки солі. На пирогову дошку просівають муку горбиком, роблять в нім поглиблення, в яке кладуть сметану, масло, сіль, цукор, вливають яйця і швидко замішують тісто.

Скачавши тісто в кулю, кладуть його на тарілку, покривають рушником і виносять в холодне місце на 30--40 мин. Якщо тісто готують без сметани, то на 500 г муки беруть 200 г масла або маргарину, 1 ст. ложку цукру, 2 ст. ложки горілки або коньяку, 1/2 чайної ложки солі. Тесту, отриманого з цієї кількості продуктів, достатньо для випічки 20-25 пиріжків або ватрушок.

Пиріжки з прісного тесту

Приготувати прісне тісто, як вказано вище, розкотити в пласт шаром 1/2 см, вирізувати кухлі стаканом або спеціальною виїмкою: змастивши кухлі тесту зверху збитим яйцем, покласти на середину їх начинку і сформовать пиріжки (різної форми).

Пиріжки укласти на лист неповним 1,5-2 см, змастити збитим яйцем і випікати в жаркій духовій шафі протягом 10-15 мин.

* На 500 г муки - 1 стакан сметани, 2 яйця, 1 ст. ложка цукру, 1/2 чайної ложки солі, 2 ст. ложки масла.

Ватрушки з прісного тесту

Приготувати прісне тісто, як вказано вище, розкотити в пласт завтовшки 1/2 см, вирізувати стаканом або круглою виїмкою кухля: обрізання тесту зім'яти в грудку, знову розкотити і також вирізувати кухлі. Покласти на середину кружків сир або ягоди, загнути краї кружків, після чого ватрушки укласти на сухий лист або деко, змастити збитим яйцем і поставити в жарку духову шафу на 10-15 мін для випічки.

Плацинда з гарбузом

Приготувати прісне тісто (див. вищий). Розкотити великий круглий корж, змастити маргарином. На середину коржа покласти фарш з гарбуза і краю тесту з'єднати. Випікати в духовій шафі при температурі 200-220 °С. Після випічки розрізати плацинду на шматки і змастити маслом. Фарш приготувати з очищеної від шкіри і насіння гарбуза. Гарбуз протерти на терці, посолити, дати трохи відстоятися, потім злегка віджати і додати цукор.

* На 350 г муки - 1 яйце, 100 г цукру, 150 г маргарину, 400 г гарбуза очищеної.

Вертута з бринзою

Приготувати прісне тісто (див. вищий), розкотити у великий пласт, змастити вершковим маслом. На краї пласта і по всій середині розподілити бринзу і скрутити пласт у вигляді рулету. Перед випічкою змастити яйцем. Випікати в духовій шафі при температурі 200-220 ОС. Перед подачею на стіл нарізувати на порції по 100-200 г і полити розтопленим вершковим маслом.

* На 320 г муки - 3 яйця, 2 ст. ложки рослинного масла (у тісто), 80 г вершкового масла, 500 г бринзи.
написав Жулли @ пʼятницю, січня 25, 2008  
0 Коментарі:

Дописати коментар

<< головна
 
Про мене

Name: Жулли
Home:
About Me:
профіль
Нові записи
Архів
Ссилки

return_links(); ?>
Счетчік
Сделано на

Blogger Templates