Дуже смачно!
 
неділю, січня 27, 2008
Оладки


Розвести дріжджі в теплому молоці, всипати муку і вимісити. Тесту дати піднятися в теплому місці. Потім покласти яйця, сіль, цукор і 1 ст. ложку вершкового або рослинного масла, вимісити, дати тесту повторно піднятися і, не розмішуючи його, брати змоченою у воді ложкою, класти на гарячу сковороду з маслом і підсмажувати оладки з обох боків. До оладок подати цукор, мед, варення, джем або сир із сметаною і цукром.

Можна приготувати оладки з яблуками або родзинками. Приготування оладок з яблуками описане в окремому рецепті (див. нижчий). Родзинки треба ретельно перебрати, добре промити і змішати з тестом.

* На 500 г муки беруть 2 стакани молока або води, 2 яйця, 1
,5 ст. ложки цукру, 3-4 ст. ложки вершкового або рослинного масла, 1/2 чайної ложки солі, 25 г дріжджів.

Оладки з гарбузом, кабачками або морквою

Свіжі овочі (гарбуз, кабачки або моркву) очистити, нарізувати часточками і зварити в невеликій кількості води. Зварені овочі пропустити через м'ясорубку або протерти крізь сито; у отримане овочеве пюре, не даючи йому остигнути, додати яйця, покласти сіль, цукор, оцет або кисле молоко, всипати муку, змішану з содою, і добре вимісити, після чого пекти оладки на гарячій сковороді, змащеній маслом.

* На 1 кг муки
- 1 кг овочів, 2 яйця, 1-2 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки оцту, 1,5 чайної ложки солі, 1/2 чайної ложки соди, 2 ст. ложки вершкового або рослинного масла.

Оладки з яблуками

У теплому молоці або теплій воді розвести дріжджі, додати масло, яйця, цукор, сіль і, ретельно вимішуючи, поступово всипати муку, довівши тісто до однорідного стану, після чого посуд з тестом накрити рушником і поставити в тепле місце для підйому. Яблука очистити від шкірки і серцевини, нарізувати тонкими скибочками і перед випічкою покласти в готове тісто, що піднялося, перемішати, після чого смажити оладки на сковороді з розігрітим маслом, причому тісто класти змоченою у воді ложкою.

* На 500 г муки
- 2 стакани молока або води, 2 яйця, 2 ст. ложки масла, 1 ст. ложка цукру, 1/2 чайної ложки солі, 25 г дріжджів, 3-4 яблука.
написав Жулли @ неділю, січня 27, 2008  
0 Коментарі:

Дописати коментар

<< головна
 
Про мене

Name: Жулли
Home:
About Me:
профіль
Нові записи
Архів
Ссилки

return_links(); ?>
Счетчік
Сделано на

Blogger Templates