Дуже смачно!
 
пʼятницю, лютого 22, 2008
Макарони

Зелені тортеллини з мусом.

15 р. листочків базиліка
1 зубчик часнику
сіль
50 р. насіння пінії
4 стіл. ложки тертого сиру пармезан
6 стіл. ложок оливкового масла
200 р. сиру
6 стіл. ложок вершків
мелений чорний перець
400 р. зелених тортеллини
2 м'ясистих помідора.

Подрібнити листочки базиліка в міксері. Додати часник, щіпку солі, насіння пінії, сир і все збити. Викласти масу в миску і дерев'яною ложкою ретельно змішати її з маслом, додаючи його невеликими порціями. Для мусу збити до кремоподібного стану сир, вершки, щіпку перцю і змішати цю масу з отриманою раніше. Відварити тортеллини. Злити воду, обдати холодною водою і дати їй стекти. Зняти шкірку з помідорів і нарізувати м'якоть кубиками. Викласти помідори на тортеллини разом з мусом і перемішати Локшина куряча з шафраном.

1,5 - 2 л курячого бульйону
локшина
2 ст. ложки кропу
1 ст. ложка петрушки
1 цибулина
2 лаврових листа
6 горошин перцю
3 - 5 тичинок шафрану
4 зубчики часнику

Відварити курку, вийняти з бульйону, дати йому скипіти, заправивши дрібно нарізаним луком, перцем, лавровим листом, шафраном, і засипати в киплячий бульйон локшину. Варити на помірному вогні до готовності локшини. В кінці варива заправити пряною зеленню і часником.
Овочеве рагу з макаронами.

1 ст.л. рослинної олії
1 зелений болгарський перець, нарізаний тонкими смужками
1 крупний помідор, нарізаний кубиками
1 невеликий кабачок, нарізаний кубиками
шматочок гарбуза, відповідний кабачку, нарізаний кубиками
5-6 великих шампіньйонів, крупно порізаних
2-3 крупно порубаних стебла зеленого лука
0,5 стакана курячого бульйону
терта цедра половини лимона
міль і перець за смаком
500 г дрібних макаронних виробів, відварених згідно вказівкам на упаковці
2 ст.л. дрібно порубаної петрушки
4-5 ст.л. тертого сиру

Розігрійте масло в сковороді з товстим дном, додайте овочі і обсмажуйте, помішуючи, 2-3 хвилини, потім влийте курячий бульйон, покладете лимонну цедру, посолите, поперчите і гасите на середньому вогні до м'якості овочів, додайте макаронні вироби, перемішайте і добре прогрійте.

Подавайте, посипавши петрушкою і тертим сиром. Макарони з овочами.

Макарони 500 г
Морква 100 г
Корінь петрушки 40 г
Лук ріпчастий 80 г
Горошок зелений 200 г
Томат-пюре 60 г
Маргарин вершковий 100 г

Моркву, петрушку, лук нашаткувати соломкою і страхувати на слабкому вогні 10 хвилин. Потім додати до них томат-пюре і продовжувати пасивування. У овочі з томатом додати прогрітий зелений горошок і перемішати. Макарони відварити, злити воду і з'єднати з овочами. Блюдо посипати зеленню. Макарони «Весняні».

На 6 порцій:
500 г макаронних виробів середньої величини
300-400 г брокколі або цвітної капусти (можна заморожених, але заздалегідь необхідно розморозити), розібраних на маленьких суцвіття
1 ст.л. з горою крохмалю
0,25 стакана води
3 дрібно порубаних зубчика часнику
500-600 мл курячого бульйону
1 невеликий пакетик (300-400 г) замороженої овочевої суміші (заздалегідь розморозити)
300-400 г порубаного мороженого шпинату (заздалегідь розморозити)
сіль і чорний мелений перець за смаком
1 стакан тертого сиру

Відварите макаронні вироби згідно вказівкам на упаковці, за 3-4 хвилини до готовності макаронів додайте до них брокколі (цвітну капусту). Коли макарони будуть готові, відкиньте їх на друшляк разом з овочами.

Розведіть крохмаль в холодній воді. У каструльку з бульйоном покладете часник і трохи прокип'ятите (1-2 хвилини), потім при постійному помішуванні тонкою цівкою влийте розведений крохмаль. Додайте в каструлю розморожені овочеву суміш і шпинат і варите на середньому вогні близько 5 хвилин. Періодично помішуйте, щоб не утворювалося грудочок і соус не прилипнув до дна каструлі. За смаком посолите і поперчите, залийте соусом макарони, посипте сиром і подавайте.
написав Жулли @ пʼятницю, лютого 22, 2008  
0 Коментарі:

Дописати коментар

<< головна
 
Про мене

Name: Жулли
Home:
About Me:
профіль
Нові записи
Архів
Ссилки

return_links(); ?>
Счетчік
Сделано на

Blogger Templates