На 70 штук: 5 яєчних білків 450 г цукрової пудри 500 г меленого мигдаля 1 чайн. ложка меленої кориці 20 мл вишневої горілки цукрова пудра для розкочування
Збити білки віником ручного міксера, всипаючи при цьому цукрову пудру. 1/3 білкової маси відставити убік. Перемішати мигдаль і корицю. 1/2 суміші обережно перемішати з білковою масою, що залишилася, за допомогою ручного міксера. Перемісити з мигдально-коричною сумішшю, що залишилася, так, щоб тісто не прилипало до рук. Розкочувати тісто порціями на робочій поверхні, злегка посипаною цукровою пудрою, шаром 5 мм. Змастити відкладеною білковою масою. Вирізувати зірки і покласти їх на деко, покрите папером для випікання. Випікати 10-15 мін при 160 .
Горіхове печиво.
Горіхи 200 г Цукрова пудра 150 г Яйце 2 шт. Мука 50 г
Горіхи пропустити через м'ясорубку. Жовтки розтерти з цукром. Горіхи і жовтки змішати, додати збитий в піну білок і муку. Все обережно перемішати від низу до верху. На мокрої дошки скачати ковбаски, розрізати на скибочки і випекти.
Апельсинове печиво.
Мука 250 г Масло або маргарин 400 г Цукор 400 г Білки 5 шт. Цедра одного апельсина
Масло або маргарин розтерти з цукром додати цедру апельсина, знявши її теркою поступово додати збиті білки. Коли маса стане однорідною, всипати муку. Тісто викладати чайною ложкою на лист і пекти при температурі 1500С.
Дописати коментар