Дуже смачно!
 
неділя, березня 23, 2008
Пудинги

Сирний пудинг з рисом

Сир 500 г, крупа рисова 1/2 стакана, цукор 2 ст. л., яйце 1 шт., сметана 2 1/2 ст. л., масло вершкове 15 г, сіль за смаком.
Сир протирають, змішують з рисом, звареним до підлозі готовності, збитими яйцями, цукром і все добре вимішують.
Масу викладають в змащене маслом деко, поверхню вирівнюють, змащують сметаною і запікають в духовці. Подають пудинг гарячим із сметаною.


Пудинг з сиром

Сир 500 г, масло вершкове 60 г, крупа манна 1 1/2 стакана, яйця (білки) 4 шт., сіль за смаком, рожева вода або розведений фруктовий сироп 50 р.
Сир протирають, додають вершкове масло, манну крупу, збиті білки, сіль і воду або сироп і все добре вимішують.
Підготовлену суміш викладають на змащену маслом і посипану сухарями серветку, яку згортають у вигляді батона і зв'язують по краях.

Масу опускають в киплячу підсолену воду і варять протягом 30 хвилин.

Готовий пудинг викладають на тарілку і поливають маслом, що страхує з пшеничними сухарями.

Пудинг з курагою і морквою

Сир нежирний 500 г, морква 2 - 3 шт., курага 100 г, цукор 1/2 стакана, яйця 2 1/2 шт., сметана 2/3 стакана, крупа манна 2 1/2 ст. л., масло вершкове 25 р.
Моркву очищають, варять, охолоджують. Сир і варену моркву протирають або пропускають через м'ясорубку. Курагу миють, дрібно нарізують, сполучають з сирно-морквяною масою, додають манну крупу, жовтки яєць, цукор і перемішують, потім обережно вводять збиті яєчні білки.
Отриману масу викладають у форму, змащену маслом, і варять на пару (на водяній лазні).

Подають на стіл із сметаною, поверхню пудингу можна прикрасити часточками кураги.

Пудинг можна запекти в духовці як в рецепті Пудинг з сиру запечений.

Пудинг з родзинками і яблуками

Пудинг можна запекти в духовці (див. рецепт 72). Сир нежирний 500 г, крупа манна 2 ст. л., молоко 1/2 стакана, цукор 2 1/2 ст. л., яйця 2 шт., яблука 1 - 2 шт., родзинки 2 ст. л., сметана 2/3 стакана, масло вершкове 20 г, ванілін за смаком.
Сир пропускають через м'ясорубку або протирають. Яблука очищають і дрібно нарізують, родзинки ретельно промивають і обсушують.
Протертий сир сполучають з нарізаними яблуками, молоком, цукром, родзинками, ваніліном, жовтками яєць, манною крупою і добре перемішують. Потім в отриману масу вводять збиті білки.

Підготовлену масу викладають у форму, заздалегідь змащену вершковим маслом, і варять на водяній лазні.

Готовий пудинг поливають сметаною і подають до столу.

Пудинг рисовий

1 стакан рису, 2 стакани молока, 2 яйця, 2-3 ст. ложки цукру, 50 г родзинок, сіль, 1-2 ст. ложки масла.
Промитий рис варити в окропі 10 хвилин. Після цього воду злити, а рис залити гарячим молоком, додавши сіль і, помішуючи, варити 25-30 хвилин.
Потім додати цукор, яйця, все це добре перемішати, перекласти на змащену маслом і посипану сухарями сковорідку і запекти.

Готовий пудинг викласти на блюдо, розрізати на порції і подати з фруктовим соусом.


Пудинг горіховий
150 г волоських горіхів, 3 яйця, 250 г білого хліба, 3/4 стакана, цукру, 1,5 стакана молока, 100 г вершкового масла.
М'якиш білого хліба намочити в молоці. Горіхи злегка підсушити, очистити від шкірки і пропустити через м'ясорубку. Яєчні жовтки розтерти з цукром і з'єднати з горіховою масою, намоченим в молоці білим хлібом і розтопленим вершковим маслом.
Все це добре перемішати, додати збиті яєчні білки і викласти у форму або на сковороду, змащену маслом і посипану сухарями.

Пудинг потрібно випікати 30-40 хвилин в духовці з середнім жаром. Готовий пудинг викласти на блюдо і подати гарячим.


Пудинг морквяний з сиром і крупою рисовою

Сир 500 г, морква 1,6 кг, молоко 3 стакани, крупа рисова 1 стакан, яйця 5 шт., цукор 1/2 стакана, масло вершкове 140 г, сухарі пшеничні мелені 3 ст. л., сметана 1 1/4 стакана, сіль за смаком.
Сир протирають. Моркву очищають, миють, дрібно нарізують, кладуть в каструлю з молоком, додають масло (25 г) і гасять до готовності.
Рисову крупу відварюють. Підготовлену моркву сполучають з відвареним рисом, протертим сиром, додають яєчні жовтки, масло (25 г), цукор, сіль і всі ретельно перемішують.

Білки яєць збивають в густу піну і обережно вводять в приготовану масу.

Сковороду або деко змащують маслом, посипають сухарями, викладають підготовлену масу, поверхню вирівнюють, збризкують маслом і запікають в духовці.

Готовий пудинг подають із сметаною.

Пудинг манний (запечений)

160 г каші готовою, 75 г молока, 20 г яйця, 15 г цукру, 10 г масла вершкового, 5 г сухарів, 35 г сметани, 30 г варення або 75 г соусу.
Час приготування: 45 мин.
У розсипчасту манну кашу, зварену на воді, додати гаряче молоко, і після розмішування покласти розтерті з цукром яєчні жовтки і збиті в піну білки. Підготовлену масу розкласти на деко шаром не більше 30 мм або на порційні сковороди, змащені вершковим маслом і посипані сухарями, змастити зверху сметаною, змішаною з яйцем, і запекти.
Подавати пудинг із сметаною, варенням або з солодким фруктовим соусом.


Пудинг картопляний з сиром

Сир 500 г, картопля 15 шт., яйця 2 1/2 шт., масло вершкове 75 г або сметана 3/4 стакана, сіль за смаком.
Картоплю очищають, варять, злегка охолоджують і протирають, додають сир, збиті яйця, солять і все добре перемішують.
Підготовлену масу перекладають у форму, змащену маслом, поверхню вирівнюють, форму накривають кришкою і варять пудинг на пару до готовності.

Готовий пудинг злегка охолоджують, виймають з форми.

При подачі поливають розтопленим маслом або сметаною.

Пудинг з квасолі з сиром і родзинками

Сир 500 г, квасоля 500 г, родзинки 1 1/3 стакана, яйця 10 шт., масло вершкове 120 г, сметана 1 1/3 стакана, цукор 2/3 стакана, молоко 1 1/4 стакана, сіль за смаком.
Сир добре протирають. Квасолю варять, пропускають через м'ясорубку, сполучають з протертим сиром, цукром, жовтками яєць, підготовленими родзинками, молоком.
Додають розтоплене вершкове масло (50 г), обережно вводять збиті білки яєць і перемішують.

Підготовлену масу викладають на змащену маслом сковороду або форму, поверхню вирівнюють, збризкують маслом і запікають в духовці.

Готовий пудинг поливають сметаною і подають на стіл. Можна подати окремо кисіль.
написав Жулли @ неділя, березня 23, 2008  
0 Коментарі:

Дописати коментар

<< головна
 
Про мене

Name: Жулли
Home:
About Me:
профіль
Нові записи
Архів
Ссилки

return_links(); ?>
Счетчік
Сделано на

Blogger Templates