Сир 500 г, крупа рисова 1/2 стакана, цукор 2 ст. л., яйце 1 шт., сметана 2 1/2 ст. л., масло вершкове 15 г, сіль за смаком. Сир протирають, змішують з рисом, звареним до підлозі готовності, збитими яйцями, цукром і все добре вимішують. Масу викладають в змащене маслом деко, поверхню вирівнюють, змащують сметаною і запікають в духовці. Подають пудинг гарячим із сметаною.
Пудинг з сиром
Сир 500 г, масло вершкове 60 г, крупа манна 1 1/2 стакана, яйця (білки) 4 шт., сіль за смаком, рожева вода або розведений фруктовий сироп 50 р. Сир протирають, додають вершкове масло, манну крупу, збиті білки, сіль і воду або сироп і все добре вимішують. Підготовлену суміш викладають на змащену маслом і посипану сухарями серветку, яку згортають у вигляді батона і зв'язують по краях.
Масу опускають в киплячу підсолену воду і варять протягом 30 хвилин.
Готовий пудинг викладають на тарілку і поливають маслом, що страхує з пшеничними сухарями.
Пудинг з курагою і морквою
Сир нежирний 500 г, морква 2 - 3 шт., курага 100 г, цукор 1/2 стакана, яйця 2 1/2 шт., сметана 2/3 стакана, крупа манна 2 1/2 ст. л., масло вершкове 25 р. Моркву очищають, варять, охолоджують. Сир і варену моркву протирають або пропускають через м'ясорубку. Курагу миють, дрібно нарізують, сполучають з сирно-морквяною масою, додають манну крупу, жовтки яєць, цукор і перемішують, потім обережно вводять збиті яєчні білки. Отриману масу викладають у форму, змащену маслом, і варять на пару (на водяній лазні).
Подають на стіл із сметаною, поверхню пудингу можна прикрасити часточками кураги.
Пудинг можна запекти в духовці як в рецепті Пудинг з сиру запечений.
Пудинг з родзинками і яблуками
Пудинг можна запекти в духовці (див. рецепт 72). Сир нежирний 500 г, крупа манна 2 ст. л., молоко 1/2 стакана, цукор 2 1/2 ст. л., яйця 2 шт., яблука 1 - 2 шт., родзинки 2 ст. л., сметана 2/3 стакана, масло вершкове 20 г, ванілін за смаком. Сир пропускають через м'ясорубку або протирають. Яблука очищають і дрібно нарізують, родзинки ретельно промивають і обсушують. Протертий сир сполучають з нарізаними яблуками, молоком, цукром, родзинками, ваніліном, жовтками яєць, манною крупою і добре перемішують. Потім в отриману масу вводять збиті білки.
Підготовлену масу викладають у форму, заздалегідь змащену вершковим маслом, і варять на водяній лазні.
Готовий пудинг поливають сметаною і подають до столу.
Пудинг рисовий
1 стакан рису, 2 стакани молока, 2 яйця, 2-3 ст. ложки цукру, 50 г родзинок, сіль, 1-2 ст. ложки масла. Промитий рис варити в окропі 10 хвилин. Після цього воду злити, а рис залити гарячим молоком, додавши сіль і, помішуючи, варити 25-30 хвилин. Потім додати цукор, яйця, все це добре перемішати, перекласти на змащену маслом і посипану сухарями сковорідку і запекти.
Готовий пудинг викласти на блюдо, розрізати на порції і подати з фруктовим соусом.
Пудинг горіховий 150 г волоських горіхів, 3 яйця, 250 г білого хліба, 3/4 стакана, цукру, 1,5 стакана молока, 100 г вершкового масла. М'якиш білого хліба намочити в молоці. Горіхи злегка підсушити, очистити від шкірки і пропустити через м'ясорубку. Яєчні жовтки розтерти з цукром і з'єднати з горіховою масою, намоченим в молоці білим хлібом і розтопленим вершковим маслом. Все це добре перемішати, додати збиті яєчні білки і викласти у форму або на сковороду, змащену маслом і посипану сухарями.
Пудинг потрібно випікати 30-40 хвилин в духовці з середнім жаром. Готовий пудинг викласти на блюдо і подати гарячим.
Пудинг морквяний з сиром і крупою рисовою
Сир 500 г, морква 1,6 кг, молоко 3 стакани, крупа рисова 1 стакан, яйця 5 шт., цукор 1/2 стакана, масло вершкове 140 г, сухарі пшеничні мелені 3 ст. л., сметана 1 1/4 стакана, сіль за смаком. Сир протирають. Моркву очищають, миють, дрібно нарізують, кладуть в каструлю з молоком, додають масло (25 г) і гасять до готовності. Рисову крупу відварюють. Підготовлену моркву сполучають з відвареним рисом, протертим сиром, додають яєчні жовтки, масло (25 г), цукор, сіль і всі ретельно перемішують.
Білки яєць збивають в густу піну і обережно вводять в приготовану масу.
Сковороду або деко змащують маслом, посипають сухарями, викладають підготовлену масу, поверхню вирівнюють, збризкують маслом і запікають в духовці.
Готовий пудинг подають із сметаною.
Пудинг манний (запечений)
160 г каші готовою, 75 г молока, 20 г яйця, 15 г цукру, 10 г масла вершкового, 5 г сухарів, 35 г сметани, 30 г варення або 75 г соусу. Час приготування: 45 мин. У розсипчасту манну кашу, зварену на воді, додати гаряче молоко, і після розмішування покласти розтерті з цукром яєчні жовтки і збиті в піну білки. Підготовлену масу розкласти на деко шаром не більше 30 мм або на порційні сковороди, змащені вершковим маслом і посипані сухарями, змастити зверху сметаною, змішаною з яйцем, і запекти. Подавати пудинг із сметаною, варенням або з солодким фруктовим соусом.
Пудинг картопляний з сиром
Сир 500 г, картопля 15 шт., яйця 2 1/2 шт., масло вершкове 75 г або сметана 3/4 стакана, сіль за смаком. Картоплю очищають, варять, злегка охолоджують і протирають, додають сир, збиті яйця, солять і все добре перемішують. Підготовлену масу перекладають у форму, змащену маслом, поверхню вирівнюють, форму накривають кришкою і варять пудинг на пару до готовності.
Готовий пудинг злегка охолоджують, виймають з форми.
При подачі поливають розтопленим маслом або сметаною.
Пудинг з квасолі з сиром і родзинками
Сир 500 г, квасоля 500 г, родзинки 1 1/3 стакана, яйця 10 шт., масло вершкове 120 г, сметана 1 1/3 стакана, цукор 2/3 стакана, молоко 1 1/4 стакана, сіль за смаком. Сир добре протирають. Квасолю варять, пропускають через м'ясорубку, сполучають з протертим сиром, цукром, жовтками яєць, підготовленими родзинками, молоком. Додають розтоплене вершкове масло (50 г), обережно вводять збиті білки яєць і перемішують.
Підготовлену масу викладають на змащену маслом сковороду або форму, поверхню вирівнюють, збризкують маслом і запікають в духовці.
Готовий пудинг поливають сметаною і подають на стіл. Можна подати окремо кисіль.
Дописати коментар