Дуже смачно!
 
пʼятниця, квітня 11, 2008
Борошняні блюда


До цих блюд відносять галушки, галушки. Їх готують з муки різних злаків (пшеничною, кукурудзяною, толокна) або з мелкодроблених круп (манною, ячною, кукурудзяною). З муки замішують прісне тісто різної консистенції на воді з додаванням масла, яєць, іноді цукру і інших смакових компонентів. Готують галушки і із заварного тесту. З крупи заздалегідь заварюють в'язку круту кашу. Готову кашу трохи охолоджують (до 70 °С), потім додають в неї сирі яйця і добре перемішують. Отриману масу обробляють на галушки чайною ложкою, змоченою в гарячій воді, відокремлюючи шматочки подовженої форми і опускаючи їх в киплячу підсолену воду. Крутіше тісто розкочують на посипаною мукою дошці у вигляді тонкої ковбаски, яку нарізують навскоси на невеликі шматочки.

Варять галушки у воді, молоці або бульйоні при слабкому кипінні до тих пір, поки вони не спливуть на поверхню. Готові галушки вибирають шумівкою на сито, щоб стекла рідина, потім перекладають на тарілку.

Обробляти і варити галушки рекомендується безпосередньо перед подачею на стіл. Як самостійне блюдо галушки подають гарячими з маслом або сметаною у фарфорових мисках або салатниках. Галушки можна використовувати як гарнір до м'яса або для перших блюд (у молоці або бульйоні).

Галушки з пшеничної муки або манної крупи в маслі

У киплячу підсолену воду додати столову ложку вершкового масла, всипати манну крупу або муку і, безперервно помішуючи, щоб не утворилися грудки, варити при слабкому кипінні 5-6 мин. У тісто, що заварилося, знявши його з вогню, додати поодинці сирі яйця, кожного разу, ретельно вимішуючи тісто. Потім чайною ложкою, змоченою в гарячій воді, відокремлювати невеликі шматочки тесту і опускати їх в киплячу підсолену воду на 5-7 мин.

Готові галушки вийняти шумівкою на сито і після стікання води покласти на тарілку, полити розтопленим вершковим маслом і гарячими подати на стіл. Замість масла галушки можна полити сметаною.

* На 1 стакан манної крупи або 1 стакан пшеничної муки
- 3,5 стакана води, 1/2 чайної ложки солі, 5 яєць, 4 ст. ложки вершкового масла або свіжій сметани.

Галушки з толокна в молоці

Толокно покласти в каструлю, залити 2 стаканами холодної води і перемішати, щоб не було грудок. У отримане тісто додати сирі яйця, посолити і знову перемішати.

З тесту приготувати галушки, відокремлюючи чайною ложкою, змоченою в гарячій воді, невеликі шматочки його. Опустити галушки в гаряче молоко і варити 8-10 мин. На стіл галушки з толокна подавати в молоці, в якому вони варилися.

* На 2 стакани толокна
- 2 яйця, 4 стакани молока, 1/2 чайної ложки солі (у тісто).

Галушки українські

Муку просіяти, зібрати горою, зробити в ній поглиблення у вигляді воронки, в яке влити 1/2 стакана води, 2 ст. ложки розтопленого масла і 2 яйця, збиті з неповною чайною ложкою солі. Все це змішати з мукою, а потім збити до утворення однорідного не дуже крутого тесту. Тісто розкотити рівним шаром завтовшки 1/2 см і розрізати на невеликі шматочки будь-якої форми. Шматочки тесту (галушки) опустити в підсолену киплячу воду і варити при слабкому кипінні приблизно 10 мин. Коли готові галушки спливуть на поверхню води, перекласти їх шумівкою в друшляк або на сито і дати стекти воді.

У каструлі або на сковороді розігріти вершкове або топлене масло, покласти в нього галушки і, струшуючи посуд, злегка підсмажити їх. У заправлені маслом гарячі галушки можна додати сметану. Масло можна замінити підсмаженим шпиком, нарізаним дрібними кубиками, і разом з шкварками заправити їм галушки.

* На 2
,5 стакана пшеничної муки - 2 яйця, 1/2 стакана сметани, 100 г вершкового або топленого масла.

Кукурудзяні галушки з сиром

У киплячу підсолену воду додати 1 ст. ложку вершкового масла, всипати заздалегідь змішану кукурудзяну і пшеничну муку і, безперервно розмішуючи, проварити до загусання. У тісто, що заварилося, знявши його з вогню, додати в 2-3 прийоми сирі яйця, кожного разу, добре вимішуючи масу. Потім масу обробити на галушки, відокремлюючи їх столовою ложкою, змоченою в гарячій воді. Опустити галушки в киплячу підсолену воду і варити до тих пір, поки вони не спливуть. Готові галушки вийняти шумівкою на сито і, після того, як вода стече, покласти на тарілку, полити маслом і перемішати з тертим сиром. Окремо подати сметану.

* На
1 стакан суміші кукурудзяної і пшеничної муки (у рівних об'ємах) - 1,5 стакана води, 1/3 чайної ложки солі, 2 яйця, 2 ст. ложки вершкового масла, 1/2 стакана сметани.

Кукурудзяні галушки з шпиком

Приготувати і зварити кукурудзяні галушки, як вказано в попередньому рецепті.

Шпика нарізувати кубиками і злегка обсмажити, потім додати дрібно нарізану ріпчасту цибулю і, помішуючи, обсмажити всі разом до золотистого кольору.

Гарячі варені галушки перед подачею змішати з обсмаженим шпиком і луком.

* На 1 стакан суміші кукурудзяної і пшеничної муки (у рівних об'ємах)
- 1/2 стакана води, 1/3 чайної ложки солі, 2 яйця, 1 ст. ложка вершкового масла, 50 г шпика, 1-2 головки ріпчастої цибулі.

Пельмені в маслі (сметані)

Приготувати пельмені, як вказано в рецепті "Бульйон з пельменями". Опустити пельмені в киплячу підсолену воду і варити 10 мин. Вибрати їх шумівкою на блюдо і залити розтопленим маслом або сметаною.

* На 1
,5 стакана пшеничної муки - 1 яйце, 2 ст. ложки масла або 1/2 стакана сметани, 400 г м'якоті м'яса, 1 головка лука.

Чебуреки

М'якоть баранини і бараняче сало (бажано курдючне) разом з ріпчастою цибулею пропустити через м'ясорубку або дрібно порубати ножем. У подрібнене м'ясо додати сіль, перець, дрібно нарізану зелень петрушки і, перемішуючи цю масу лопаткою, влити в неї 2-3 ст. ложки холодної води. Перемішати цей фарш з відварним холодним рисом. З пшеничної муки, води і яєць із збільшенням 1/2 чайної ложки солі замісити прісне круте тісто, як для локшини. Розкотивши тісто до товщини 1 мм, вирізувати з нього кухлі величиною з невелике чайне блюдце. На половину кожного кружка покласти фарш з баранини, накрити його іншою половиною кружка і з'єднати краї, заздалегідь змастивши їх сирим яйцем. Перед подачею на стіл смажити чебуреки в глибокій сковороді або на деку з салом.

* На 3 стакани муки
- 400 г баранини, 100 г сала, 1 яйце, 3/4 стакана води для тесту, 50 г рису, перець на смак, 200 г топленого жиру для смажіння.
написав Жулли @ пʼятниця, квітня 11, 2008  
0 Коментарі:

Дописати коментар

<< головна
 
Про мене

Name: Жулли
Home:
About Me:
профіль
Нові записи
Архів
Ссилки

return_links(); ?>
Счетчік
Сделано на

Blogger Templates