Айс-крім - смачний, живильний напій, основною складовою частиною якого є морозиво. У перекладі з англійської мови "айс-крім" означає "заморожений вершковий крем".
Айс-кріми не розмішують. Подають з соломинкою і ложечкою.
Айс-крім малиновий
У високий стакан або келих покласти фруктове морозиво, додати малиновий сироп, консервовані фрукти асорті, залити газованою водою.
У високий стакан або келих покласти фруктово-ягідне морозиво, додати вишневий сироп, вишневий або журавлинний, або черносмородіновий соки, залити фруктовою водою (вишневою, полуничною). Зверху покласти консервовані вишні або полуницю.
* На 1 порцію: морозиво фруктово-ягідне - 50 г, сироп вишневий - 30 г, сік вишневий або журавлинний, або черносмородіновий - 50 г, вода фруктова - 70 мл, консервовані вишні або полуниця - 30 р.
Айс-крім "Айна"
У високий стакан або келих покласти фруктове морозиво, додати гранатовий сік, свіжі або консервовані фрукти асорті і залити виноградним соком.
Декілька ялинових або соснових голок розтерти в ступці, додавши малиновий сироп. Потім голки видалити, а сироп перелити по лезу ножа на дно високого стакана. Обережно, щоб шари напою не перемішалися, влити в стакан охолоджений апельсиновий сік. Зверху покласти морозиво. Прикрасити гілочкою хвої.
У високий стакан або келих покласти кавове морозиво, додати кавовий сироп, залити охолодженим пастеризованим або кип'яченим молоком, зверху покласти збиті сливки.
У високий стакан або келих покласти шоколадне морозиво, додати какао з молоком, що згущує, залити охолодженим пастеризованим молоком.
* На 1 порцію: морозиво шоколадне - 50 г, какао з молоком, що згущує, - 20 г, молоко - 80 мл.
Айс-крім шоколадний
У високий стакан або келих покласти шоколадне морозиво, додати шоколадний сироп, залити охолодженим пастеризованим або кип'яченим молоком, зверху покласти збиті сливки.
У високий стакан або келих покласти горіхове морозиво, додати горіховий сироп, залити газованою водою, зверху покласти консервовані фрукти асорті.
* На 1 порцію: морозиво горіхове - 50 г, сироп горіховий - 30 г, вода газована - 120 мл, фрукти асорті консервовані - 50 р.
Айс-крім яєчний
У високий стакан або келих покласти вершкове морозиво, жовток сирого курячого яйця, залити охолодженим пастеризованим або кип'яченим молоком, зверху покласти збиті сливки.
Дописати коментар