Дуже смачно!
 
вівторок, травня 20, 2008
Фруктово-ягідні напої

Гарячі фруктово-ягідні напої складаються з фруктових, ягідних соків і сиропів, в які додають гарячий несолодкий чай, гаряче молоко або розводять кип'ятком. Крім того, їх можна готувати з підігрітих сумішей різних соків, морсов і ін. Ці напої особливо приємні взимку, оскільки добре зігрівають.

Напій малиновий

У заздалегідь підігрітий стакан влити лимонний сік, малиновий і ванільний сиропи і залити міцним гарячим сподіваємося.

* На 1 порцію: сік лимонний - 20 мл, сироп малиновий - 20 г, сироп ванільний - 10 г, міцний чай - 100 мл.


Напій "Російський"

У нагрітий стакан налити чорничний сік і міцний гарячий чай.

* На 1 порцію: сік чорничний - 50 мл, чай - 100 мл.


Напій лимонний (апельсиновий)

У нагрітий стакан влити лимонний (апельсиновий) і ванільний сиропи, залити міцним гарячим сподіваємося.

* На 1 порцію: сироп лимонний (апельсиновий) - 30 г, сироп ванільний - 10 г, чай - 110 мл.


Напій цитрусовий

У нагрітий стакан влити апельсиновий сироп, сік грейпфрута і міцний гарячий чай.

* На 1 порцію: сироп апельсиновий - 30 г, сік грейпфрута - 50 мл, чай - 120 мл.


Напій "Арабський"

У стакан покласти жовток сирого курячого яйця, додати кавовий сироп і при помішуванні влити міцний гарячий чай.

* На 1 порцію: яйце (жовток) - 1 шт., сироп кавовий - 40 г, чай - 120 мл.


Напій полуничний

У нагрітий стакан влити полуничний і ванільний сиропи, долити гарячим молоком, перемішати і подати.

* На 1 порцію: сироп полуничний - 30 г, сироп ванільний - 10 г, молоко - 110 мл.


Напій "Космос"

У прогрітий стакан влити малиновий сік, ванільний сироп, додати яєчний жовток, гаряче молоко і добре перемішати.

* На 1 порцію: сік малиновий - 20 мл, сироп ванільний -10 г, яйце (жовток) - 1 шт., молоко - 120 мл.


Напій "Альфа"

У прогрітий стакан налити малиновий і лимонний сиропи, додати гаряче молоко.

* На 1 порцію: сироп малиновий - 40 г, сироп лимонний - 10 г, молоко - 100 мл.


Напій апельсиновий з жовтком

У прогрітий стакан влити апельсиновий сік, ванільний сироп, додати жовток курячого яйця, влити гаряче молоко і перемішати.

* На 1 порцію: сік апельсиновий - 20 мл, сироп ванільний - 10 г, яйце (жовток) - 1 шт., молоко - 120 мл.




Напій апельсиново-лимонний

У заздалегідь прогрітий стакан влити апельсиновий і лимонний соки, ванільний сироп, додати гаряче молоко і перемішати.

* На 1 порцію: соки апельсиновий і лимонний - по 20 мл, сироп ванільний - 10 г, молоко - 100 мл.


Напій "Італійський"

У нагрітий стакан влити банановий і лимонний сиропи, додати гаряче молоко, перемішати.

* На 1 порцію: сироп банановий - 40 г, сироп лимонний - 10 г, молоко - 100 мл.


Напій "Ярославль"

У добре прогрітий стакан налити сироп шипшини, лимонний сироп і гаряче кип'ячене молоко. Подавати гарячим.

* На 1 порцію: сироп шипшини - 20 г, сироп лимонний - 10 г, молоко - 120 мл.


Напій "Золоте серце"

Вишневий сік нагрівати на сильному вогні, але не кип'ятити. Перелити його в заздалегідь підігрітий стакан, додати персиковий сік і апельсиновий сироп.

* На 1 порцію: сік вишневий - 80 мл, сік персиковий - 40 мл, сироп апельсиновий - 30 р.


Напій "Спартакіада"

Вишневий морс довести до кипіння, але не кип'ятити. Налити в заздалегідь підігрітий стакан, додати абрикосовий сік і лимонний сироп.

* На 1 порцію: морс вишневий - 80 мл, сік абрикосовий - 40 мл, сироп лимонний - 30 р.


Напій ожиновий

У нагрітий стакан влити лимонний і ожиновий сиропи, додати мед, гарячу кип'ячену воду, перемішати. Подати гарячим з скибочкою лимона.

* На 1 порцію: сироп ожиновий - 30 г, сироп лимонний - 20 г, мед натуральний - 10 г, лимон - 1/10 шт., вода - 100 мл.


Напій чорничний

У заздалегідь прогрітий стакан налити чорничний сік, додати ванільний сироп і крутий кип'яток. Суміш добре перемішати. Подати гарячим.

* На 1 порцію: сік чорничний - 50 мл, сироп ванільний - 20 г, вода - 80 мл.


Чорничний морс з медом

У заздалегідь підігрітий стакан випустити жовток курячого яйця додати мед і, безперервно помішуючи, поступово влити гарячий чорничний морс. Подати напій гарячим.

* На 1 порцію: яйце (жовток) - 1 шт., мед натуральний - 30 г, морс чорничний - 120 мл.

Напій "Ранок"

У брусничному морсі розчинити цукор і розчинну каву, довести до кипіння і подати гарячим.

* На 1 порцію: морс брусничний - 200 мл, цукор-пісок - 10 г, кава розчинна - 2,5 р.


Напій "Студентський"

Покласти в стакан жовток сирого курячого яйця, додати абрикосовий сік і, безперервно помішуючи, влити гарячу кип'ячену воду.

* На 1 порцію: яйце (жовток) - 1 шт., сік абрикосовий - 50 мл, вода - 80 мл.


Напій яблучний з медом

Сушені яблука залити холодною водою, поставити на вогонь і варити близько 30 хвилин. Відвар процідити, додати мед і лимонний сік. Добре перемішати. Подати гарячим.

* На 1 л напою: яблука сушені - 150 г, мед натуральний - 175 г, сік лимонний - 40 мл, вода - 1 л.


Напій яблучний пряний

У воду покласти цукор, мелену корицю, гвоздику, довести до кипіння і процідити. Потім влити яблучний сік і знову довести до кипіння. Подати гарячим, поклавши в стакан скибочку лимона або апельсина.

* На 1 порцію: сік яблучний - 100 мл, вода - 50 мл, цукор-пісок - 25 г, кориця - 1 г, цвяха - 1 г, лимон - 1/10 шт.


Напій бруснично-яблучний гарячий

Суміш брусничного і яблучного соків, додавши цукор, довести до кипіння, але не кип'ятити. Налити в заздалегідь підігрітий стакан і подати.

* На 1 порцію: сік брусничний - 120 мл, сік яблучний - 30 мл, цукор-пісок - 20 р.


Напій "Зимовий"

Лимонний сік підігріти на сильному вогні, не доводячи до кипіння. Перелити в заздалегідь нагрітий стакан, додати полуничний і лимонний сиропи, перемішати.

* На 1 порцію: сік лимонний - 100 мл, сироп полуничний - 30 г, сироп лимонний - 20 р.


Напій "Люкс"

Закип'ятити воду з корицею і гвоздикою, процідити, додати мед, апельсиновий сироп, лимонну і апельсинову цедру. Суміш небагато нагрівати і налити в заздалегідь підігрітий стакан.

* На 1 порцію: кориця - 0,1 г, гвоздика - 2-3 шт., мед - 30 г, сироп апельсиновий - 30 г, цедра лимонна і апельсинова - 10 г, вода - 120 мл.


Напій "Ванільний"

Закип'ятити воду з гвоздикою, додати ванільний сироп, збитий жовток і лимонний сік. Гарячий напій налити в заздалегідь підігрітий стакан.

* На 1 порцію: гвоздика - 2-3 шт., сироп ванільний - 20 г, яйце (жовток) - 1 шт., сік лимонний - 30 мл, вода - 100 мл.
написав Жулли @ вівторок, травня 20, 2008  
0 Коментарі:

Дописати коментар

<< головна
 
Про мене

Name: Жулли
Home:
About Me:
профіль
Нові записи
Архів
Ссилки

return_links(); ?>
Счетчік
Сделано на

Blogger Templates