Гарячі фруктово-ягідні напої складаються з фруктових, ягідних соків і сиропів, в які додають гарячий несолодкий чай, гаряче молоко або розводять кип'ятком. Крім того, їх можна готувати з підігрітих сумішей різних соків, морсов і ін. Ці напої особливо приємні взимку, оскільки добре зігрівають.
Напій малиновий
У заздалегідь підігрітий стакан влити лимонний сік, малиновий і ванільний сиропи і залити міцним гарячим сподіваємося.
У брусничному морсі розчинити цукор і розчинну каву, довести до кипіння і подати гарячим.
* На 1 порцію: морс брусничний - 200 мл, цукор-пісок - 10 г, кава розчинна - 2,5 р.
Напій "Студентський"
Покласти в стакан жовток сирого курячого яйця, додати абрикосовий сік і, безперервно помішуючи, влити гарячу кип'ячену воду.
* На 1 порцію: яйце (жовток) - 1 шт., сік абрикосовий - 50 мл, вода - 80 мл.
Напій яблучний з медом
Сушені яблука залити холодною водою, поставити на вогонь і варити близько 30 хвилин. Відвар процідити, додати мед і лимонний сік. Добре перемішати. Подати гарячим.
* На 1 л напою: яблука сушені - 150 г, мед натуральний - 175 г, сік лимонний - 40 мл, вода - 1 л.
Напій яблучний пряний
У воду покласти цукор, мелену корицю, гвоздику, довести до кипіння і процідити. Потім влити яблучний сік і знову довести до кипіння. Подати гарячим, поклавши в стакан скибочку лимона або апельсина.
Суміш брусничного і яблучного соків, додавши цукор, довести до кипіння, але не кип'ятити. Налити в заздалегідь підігрітий стакан і подати.
* На 1 порцію: сік брусничний - 120 мл, сік яблучний - 30 мл, цукор-пісок - 20 р.
Напій "Зимовий"
Лимонний сік підігріти на сильному вогні, не доводячи до кипіння. Перелити в заздалегідь нагрітий стакан, додати полуничний і лимонний сиропи, перемішати.
* На 1 порцію: сік лимонний - 100 мл, сироп полуничний - 30 г, сироп лимонний - 20 р.
Напій "Люкс"
Закип'ятити воду з корицею і гвоздикою, процідити, додати мед, апельсиновий сироп, лимонну і апельсинову цедру. Суміш небагато нагрівати і налити в заздалегідь підігрітий стакан.
Дописати коментар