Дуже смачно!
 
вівторок, липня 22, 2008
Блюда з морепродуктів

Блюда з морепродуктів

З таких нерибних продуктів, як кальмар, мідії, креветки і ін., неважко приготувати практично будь-яке друге блюдо: варене, смажене, тушковане, запечене, з різними гарнірами і соусами. Гарніром може бути смажена або відварна картопля, консервований зелений горошок, ріпчаста або зелена цибуля, смажена або тушкована капуста. З круп перевага віддається рису.

Креветки відварні натуральні або під молочним соусом з луком

Замороженим креветкам дати відтанути в оді або на повітрі, промити, опустити в підсолену киплячу воду, в яку доданий кріп, і варити до тих пір, поки вони не спливуть на поверхню і не приймуть яскраво-оранжеве забарвлення (зазвичай їх варять 5-6 хвилин після закипання, якщо варити довше м'ясо буде жорстке і в'язке). Зняти креветок з вогню і залишити в гарячому бульйоні на 20 хвилин.

На дно посуду, в якому подаються креветки, покласти стеблинки і листи кропу, укласти на них гарячих креветок і полити зверху гарячим процідженим відваром. Можна залити креветок молочним соусом з луком - лук треба дрібно нарізувати і обсмажити так, щоб колір його не змінився. До обсмаженого лука додати трохи води і припустити до готовності в каструлі, із закритою кришкою. Муку злегка підсмажити без масла, розвести гарячим молоком, з'єднати, безперервно помішуючи з пріпущенним луком, і варити 5-7 хвилин. Потім додати сіль і перець на смак, довести до кипіння і заправити маслом.

На гарнір відварити картоплю. При подачі на тарілки покласти креветок, залити соусом, покласти відварну картоплю і полити розігрітим вершковим маслом.

* На 500-600 гр. креветок - 1 ст.л. рубаного кропу, 8-10 картоплин, 3-4 ч.л. вершкового масла. Для соусу - 1 ст. молока, 0,5 ст. води, 1-2 ч.л. муки, 3-4 ч.л. вершкового масла, 3 головки лука, сіль на смак
Кальмар смажений

Відбите філе кальмара без шкіри нарізувати маленькими кубиками (1,5-2 див.), посолити, поперчити, швидко обсмажити в гарячому рослинному маслі, додати подрібнений лук і посмажити до золотистого кольору, потім відразу ж подати на стіл. Подати з вареною або смаженою картоплею, рисом, зеленим горошком, тушкованою свіжій капустою.

* На 500 гр. сирого м'яса кальмара - 1-2 головки лука, 4 ст.л. рослинного масла, сіль і перець на смак

Печеня з мідій

Варено-мороженим мідіям дати відтанути в холодній воді, ретельно промити їх, припустити в посуді із закритою кришкою протягом 15-20 хвилин, додавши ріпчасту цибулю і перець горошком. Готові мідії розрізати навпіл, поперчити, посолити, обваляти в муці і обсмажити. В кінці обсмажування додати нашатковану обсмажену ріпчасту цибулю, томат-пасту, розведення відваром від мідій, і подрібнений часник. Довести до кипіння і на тихому вогні гасити 5-7 хвилин. Подати з відварною або смаженою картоплею, посипавши дрібно нарізаною зеленню петрушки.

На 250 гр. варені мідії - 3-4 головки лука, 1-2 ст.л. томат-пасти, 2-3 ст.л. жиру, 1-2 ст.л. муки, сіль і перець на смак
написав Жулли @ вівторок, липня 22, 2008  
0 Коментарі:

Дописати коментар

<< головна
 
Про мене

Name: Жулли
Home:
About Me:
профіль
Нові записи
Архів
Ссилки

return_links(); ?>
Счетчік
Сделано на

Blogger Templates