Дуже смачно!
 
неділя, серпня 24, 2008
Відварний птах
Курка або курча парові

Підготовлену сиру курку або курчати покласти в каструлю, додати очищене, помите і таке, що розрізають коріння і лук, тушку на 3/4 залити м'ясним бульйоном або водою, посолити, закрити кришкою і поставити варити (на 1-1,5 години курку і на 30-40 хвилин курчати). Після закінчення варива приготувати соус: 1,5 ст.л. муки злегка прожарити з 1,5 ст.л. масла, розвести 1,5 ст. бульйону, розмішати і проварити 5-10 хвилин. (Якщо курча невелике, то треба узяти меншу кількість муки і масла). Отриманий соус процідити, додати 1 ч.л. лимонного соку, сіль, шматочок вершкового масла і ретельно розмішати до повного з'єднання масла з соусом. У соус при вариві можна додати 1/2 ст. білого вина.

Перед подачею на стіл курку або курчати обробити на частини, укласти на підігріте блюдо і залити приготованим соусом. На гарнір подати стручки квасоля, заправлені маслом, відварний рис або картопля.

У соус можна додати відварені білі гриби або шампіньйони, нарізані скибочками.

* На 1 курку або курчати
- 1,5 ст.л. муки, 1 морква, 1 петрушка, 1 головка лука, сіль на смак

Курка відварна з кизиловою підливкою

Підготовлену і промиту курку відварити до готовності, бульйон процідити, а курку нарізувати на порції. Промиті родзинки і кизил (без кісточок) покласти в каструлю і залити гарячим процідженим бульйоном так, щоб тільки покрити їм ягоди, додати цукор і, накривши каструлю кришкою, варити їх 5-10 хвилин.

Перед подачею на стіл зварену курку укласти на блюдо і полити кизиловою підливкою.

* На
1/2 курки масою 500-600 гр. - 100 гр. свіжого кизила, 50 гр. родзинок, 1 ст.л. цукру

Гусяча шийка фарширована

З підготовленої, обпаленої і добре промитої гусячої шийки обережно зняти "панчохою" шкіру. Зачистити її від жиру.

М'якоть телятини, гусячу печінку і жир, знятий з шийки, разом з розмоченим в молоці білим хлібом пропустити через м'ясорубку, посолити, поперчити і ретельно розтерти дерев'яною ложкою, додаючи сирі жовтки. Влити збиті в піну білки, обережно перемішати і начинити всією цією сумішшю шийку (не дуже туго), після чого зашити її з обох кінців.

Закип'ятити підсолену воду. Проколоти шийку в декількох місцях шпилькою і варити від 50 до 60 хвилин.

* На 1 шийку
- 100 гр. м'якоті телятини, 1 гусяча печінка, 50 гр. черствого білого хліба, 1 ст. молока, 2 яйця, сіль і перець на смак

Пудинг курячий паровий

Варене м'ясо курки попустити через м'ясорубку разом з розмоченим в молоці білим хлібом, додати яєчні жовтки, спеції і збиті білки. Викласти масу в змащену жиром миску і варити пудинг на пару протягом 1 години.

Соус для пудингу - масло розтерти з мукою, прогріти, розбавити курячим бульйоном, закип'ятити. Ввести жовтки, розмішуючи, додати сметану, лимонний сік, заправити сіллю і перцем, посипати дрібно нарізаною зеленню.

Приготованим соусом полити нарізаний на порції пудинг при подачі на стіл.

* На 500 гр. м'яса курки
- 2 скибочки черствого білого хліба, молоко, 4 яйця, мускатний горіх або інша приправа для курей, 4 ст.л. масла. Для соусу - 2 ст.л. масла, 2 ст.л. муки, 0,5 літра бульйону, 2 яєчних жовтка, 3 ст.л. сметани, лимонний сік, сіль і перець на смак, 1 ст.л. дрібно нарізаній зелені
написав Жулли @ неділя, серпня 24, 2008  
0 Коментарі:

Дописати коментар

<< головна
 
Про мене

Name: Жулли
Home:
About Me:
профіль
Нові записи
Архів
Ссилки

return_links(); ?>
Счетчік
Сделано на

Blogger Templates