Дуже смачно!
 
неділя, вересня 14, 2008
Супи з круп для дітей після року.

Супи-крем робляться з різних круп (вівсянки, перлової, ячмені, рису). Крупи багаті азотистими речовинами і солями, особливо останніми багаті вівсянка, перлова і ячна крупи. Дуже корисні супи-крем з пшениці і з іржі, але з огляду на те, що зерна довго розварюються, їх треба заздалегідь підсушити в духовці, а потім розмолоти в муку в кавовому млині. Щоб суп розварився швидше, крупу рекомендується з вечора перемити, залити холодною водою і наступного дня варити в тій же воді 2-3 години.
Би - білки; Ж - жири; У - вуглеводи; До - калорії.


Суп-крем з перлової крупи

40 г перлової крупи промити в холодній воді; залити 1 стаканом холодної води, варити години три, до тих пір, поки крупа не стане м'якою; посолити, протерти гарячіше крізь сито. Приготувати заправку: половину жовтка розмішати спочатку з однією ложкою молока, а коли він розітреться, додати ще півстакана молока. Тоді поступово вливати суп в заправку: спочатку одну ложку, а потім і все останнє. Поставити суп в інший широкий посуд, на дно якої налита гаряча вода (на пару). Дати проваритися під кришкою таким чином хвилин десять. Перед подачею покласти 6 г вершкового масла. Якщо суп буде дуже густим, розвести гарячим молоком або водою. До супу подаються підсушені грінки з булки.

* Перлова крупа - 40 г, морква - 20 г молоко - 50 г, масло - 6 г, яйце - 1/4 шт., сіль - 3 г, вода - 300 г, булка на грінки - 20 р.

Харчовий склад: Би - 4,3; Же - 7,2: У - 25,6; До - 189.


Суп-крем з вівсянки

Вимити в декількох водах 40 г вівсянки (2 повних столових ложки), залити (з вечора) 1 стаканом холодної води. Варити в тій же воді на повільному вогні (без кришки) 1 години Додати півстакана молока, закип'ятити його разом з вівсянкою, процідити, посолити, знову прогріти В готовий суп додати півчайної ложки найсвіжішого масла і підсушені кубики білого хліба або ж окремо зварені в солоному кип'ятку 50 г молодого зеленого горошка.

* Вівсянка - 40 г, молоко - 50 г, масло - 5 г, булка на грінки - 20 г, вода - 100 р.


Томатний суп з рисом

Розпустити півчайної ложки масла (5 г), підсмажити в нім 1 столову ложку сухого рису (витертого від пилу в рушнику) до ясно-жовтого кольору (не темніше) і медлєїно підлити ложку пюре з томатів, розведеного в одному стакані бульйону або води, посолити. Варити півгодини, час від часу заважаючи. У готовий суп додати 5 г масла.

* Рис - 20 р. томат-пюре - 5 р. вода - 300 г або бульйон -200 г, масло вершкове - 6 г, сіль - 3 р.
написав Жулли @ неділя, вересня 14, 2008  
0 Коментарі:

Дописати коментар

<< головна
 
Про мене

Name: Жулли
Home:
About Me:
профіль
Нові записи
Архів
Ссилки

return_links(); ?>
Счетчік
Сделано на

Blogger Templates