Дуже смачно!
 
четвер, вересня 18, 2008
Рибні блюда для дітей після року.

Риба дуже корисна для дітей, але вимагає особливої ретельності приготування (видалення кісток і особливо уважного проціджування бульйону).

Риба повинна бути живою або мороженою, вищої якості. При чищенні обережно видаляти печінку, щоб не роздавити жовчний міхур.


Би - білки; Ж - жири; У - вуглеводи; До - калорії.


Юшка

Узяти 100 г дрібної риби (окунів, йоржів), вийняти нутрощі, перемити, залити двома стаканами холодної води, поставити на плиту. З маленької живої риби луску для юшки можна не знімати. Покласти нарізаних білих овочів: петрушки, порею, чверть цибулини, солі. Зняти піну, коли закипить. Дати варитися півгодини, поки риба зовсім вивариться. Окремо в солоному кип'ятку відварити 50 г картоплі. Бульйон процідити крізь мокру серветку, покласти в нього картоплю, дати ще раз скипіти. Можна в юшку додати трохи молока, посипати рубаній зелені петрушки і подавати.

* Окуні, йоржі - 150 г, біле коріння - 10 г, лук - 5 г, картопля - 50 г, молоко - 25 г, кріп - 5 г, сіль - 3 г, вода - 250 р.


Рибні котлети

20 г французької булки без кірки розмочують в молоці, віджимають насухо і змішують з 3 г масла. 100 г судака очищають від шкіри і кісток, пропускають двічі через м'ясорубку разом з хлібною масою, потім обробляють рибне тісто; додають в нього небагато солі, розтирають гарненько з однією ложкою сливок або молока і обережно змішують з білком яйця, збитим в міцну піну. Обробляють котлети, вкачують їх в просіяних сухарях і смажать в розжареному маслі. З цього рибного тесту можна приготувати фрикадельки, для чого його ділять на маленькі шматочки і руками, змащеними білком, надають їм круглу форму, опускають їх в кип'яток, дають скипіти, спливти вгору; тоді виймають їх на сито і потім опускають в юшку або в розсольник.

* Риба - 100 г, булка - 20 г, масло - 5 г, сіль - 3 г, молоко - 25 р.
Харчовий склад: Би - 10,8; Же - 4,4; У - 8; До - 118.


Запечена риба під білим соусом

Покласти рибу на дошку, розрізати її пололам і гострим ножем ретельно зняти з неї шкіру. Посипати рибу злитиму, побризкати лимонним соком, скласти на сковорідку в розтоплене масло, полити небагато бульйоном, звареним з голови, кісток і шкіри, поставити в духовку на 10-15 хвилин (припустити).

Подавати з білим соусом, приготованим таким чином: у каструльці підсушити 1 чайну ложку муки, просіяти її крізь сито, залити холодним молоком, дати постояти півгодини, потім поставити варити на плиті, весь час помішуючи і додаючи гарячого молока. Кип'ятити 7-10 хвилин, поки соус не загусне, додати солі. Можна в готовий соус швидко вмішати половину жовтка, розведеного 1 столовою ложкою молока, і пол-чайной ложки лимонного соку. Полити цим соусом рибу, подавати.

* Риба - 100 г, масло - 10 г, мука - 5 г, молоко - 50, яйце - 1/4 шт., лимон - 1/20 шт., сіль - 3 р.


Запіканка з риби

Очистити рибу (100 г), швидко зварити її в кип'ятку (5 хвилин). Нарізувати рибу шматочками, вийняти кістки; зробити білий соус (як в попередньому номері), змішати з шматочками вареної риби. Покласти у вогнетривку глиняну чашку, змащену маслом, посипати зверху тертим сиром і просіяними сухарями, поставити на 15 хвилин в духовку запектися.

* Риба - 100 г, масло - 6 г, лук - 5 г, молоко - 50 г, сирий - 10 г, сухарі - 10 г, сіль - 3 р.


Рибна драчена

50 г сирої рибної м'якоті нарізувати кубиками, покласти у форму, густо змащену маслом, посипати сіллю, зверху посипати густо просіяними сухарями. Половину яйця збити з молоком (чверть стакана), додати солі, налити на рибу; зверху покласти масла маленькими шматочками і пекти біля півгодини в духовці.

* Риба - 100 г, масло - 10 г, яйця - 1/2 шт., молоко - 50 г, сіль - 3 р.
Запіканка з риби

4 столових ложки вареної риби розім'яти, змішати з 2 столовими ложками просіяних сухарів, додати 1 ложку масла, влити туди півстакана гарячого молока, добре все розмішати, вбити туди половину яйця з сіллю і з'єднати з масою. Маленьке деко змастити гарненько маслом, викласти туди приготовану масу, покрити промасленим папером, пекти в духовці півгодини. Подавати з білим соусом.

* Риба - 100 г, сухарі - 20 г, масло - 10 г, молоко - 100 г, яйце - 1/2 шт.


Котлети з риби з картоплею

100 г риби очистити, вимити, зняти гострим ножем м'якоть. Кістки, голову і шкіру залити водою, поставити варити як для рибного бульйону. М'якоть пропустити через м'ясорубку двічі з 100 г відвареної картоплі, додати 1 столову ложку сухарів, шматочок масла, солі, чверть жовтка, 1 столову ложку молока. Змішати все гарненько і викласти всю масу на мокру дошку, розділити на рівні частини, як для котлеток, надавши їм круглу, плоску форму. Кожну котлетку обваляти в сухарях і обсмажити на дуже гарячому маслі.

* Риба - 100 г, картопля - 100 г, сухарі - 20 г, масло - 10 г, яйце - 1/4 шт., молоко - 25 г, сіль - 3 р.


Риба під білим соусом

Відварити 100 г судака (без кісток і шкіри), приготувати густий білий соус, приготований таким чином: у каструльці підсушити 1 чайну ложку муки, просіяти її крізь сито, залити холодним молоком, дати постояти півгодини, потім поставити варити на плиті, весь час помішуючи і додаючи гарячого молока. Кип'ятити 7-10 хвилин, поки соус не загусне, додати солі. Можна в готовий соус швидко вмішати половину жовтка, розведеного 1 столовою ложкою молока, і пол-чайной ложки лимонного соку. Скибочка французької булки без кірки обсмажити в маслі, укласти на нього відварену рибу, залити її білим соусом, покропити зверху розтопленим маслом, посипати тертим сиром і дрібно просіяними сухарями, запекти в духовці (не довго) до рожевого кольору.

* Риба - 100 г, мука - 6 г, масло - 12 г, молоко - 100 г, булка - 25 г, сирий - 10 г, сухарі - 5 г, сіль - 3 р.
написав Жулли @ четвер, вересня 18, 2008  
0 Коментарі:

Дописати коментар

<< головна
 
Про мене

Name: Жулли
Home:
About Me:
профіль
Нові записи
Архів
Ссилки

return_links(); ?>
Счетчік
Сделано на

Blogger Templates