субота, вересня 20, 2008 |
Молочні блюда для дітей після року. |
 Сир
Узяти 50 г сиру, приготованого з кип'яченого молока, віджати його, протерти крізь сито, додати в нього сироп з 1 чайної ложки цукру, що закип'ятив з 1 столовою ложкою води, розмішати, подавати на солодке або до сніданку з сухарями.
* Сир - 50 г, цукровий пісок - 10 р.
Вершковий сир з кислого молока
Залишити кисле молоко в кухлі на два дні, поки воно не стане таким міцним, що його можна різати ложкою. Зробити мішок з дуже тонкого серпанку, обдати його кип'ятком, віджати. Перекинути в нього обережно кухоль з кислим молоком, підвісити, щоб рідина скла, і залишити в такому положенні до наступного дня. Наступного дня зняти кухоль, вийняти сир в чашку, трохи посолити, змішати срібною ложкою, надати сиру круглу форму. Подавати до сніданку.
* Молоко - 200 р.
Сирники (сирники)
100 г сиру віджати під пресом. Коли сироватка перестане текти, протерти сир крізь волосяне сито. У фарфоровій або кам'яній чашці розтерти пол-чайной ложки масла, додати туди чверть жовтка, трішки солі, 1 столову ложку цукру, 1 чайну ложку муки, 1 столову ложку сметани, розмішати все гарненько, додати протертий сир, зробити рівну масу. Викласти її на дошку, посипану мукою, розділити на порції, надати їм круглу форму, обваляти в сухарях з мукою і обсмажити в киплячому маслі, як котлети; коли обсмажаться, поставити їх на 5 хвилин в духовку. До сирників подають густу сметану або ж посипають їх перед подачею дрібним цукром.
* Сир - 100 г, масло - 10 г, жовток - 1/4 шт., цукровий пісок - 20 г, мука - 10 г, сметана 10-20 р. Харчовий склад: Би - 13,9; Же - 10,3; У - 27,6; До - 266.
Пудинг з сиру (2 порції)
100 г сухого сиру протерти крізь сито, половину жовтка розтерти з 20 г цукру і половиною столової ложки масла. Перемішати всі разом з сиром, додати 1 столову ложку (з верхом) сухарної муки, збити білок, обережно змішати його з сирною масою (зверху вниз), викласти у форму, змащену маслом і посипану просіяними сухарями. Поставити на пару в духовку на 30 хвилин. Пудинг, коли випечеться, повинен відставати від країв. Подається з якою-небудь фруктовою підливкою.
* Сир - 100 г, яйце - 1/2 шт., цукор - 20 г, масло - 10 г, сухарі - 20 г, сіль - 1 р. Харчовий склад: Би - 11,9; Же - 9,5; У - 8,1; До - 171. |
написав Жулли @ субота, вересня 20, 2008  |
|
|
Дописати коментар