Дуже смачно!
 
четвер, жовтня 02, 2008
Супи з ягід і фруктів

Ці супи готують зі свіжих і сушених ягід і фруктів, а також з фруктово-ягідних соків, сиропів і пюре. Для аромату в суп можна додати цедру лимона або апельсина, корицю, гвоздику і інші прянощі, але в дуже незначних кількостях. Для поліпшення смаку в суп можна додати біле або червоне виноградне вино, а також мед і цукор.

Окремо до супів можна подавати сухий бісквіт, печиво, грінки.

Суп з вишні з варениками

Вишню, призначену для супу, розділити навпіл. Одну половину очистити від кісточок, іншу розім'яти, додати кісточки від першої половини, залити 4-5 стаканами гарячої води, довести до кипіння, після чого дати відвару наполягати протягом 15-20 хвилин і процідити. Приготувати тісто, як для пельменів, тонко розкотити і вирізувати кружечки. На кожен кружечок покласти по 1-2 очищених вишні і защипати краї тесту. Перед подачею на стіл вареники покласти в киплячий вишневий відвар, додати цукор і варити 5-10 хвилин. Подавати суп в гарячому вигляді із сметаною і сливками.

На 600 гр. вишні - 1 ст. муки, 0,5 ст. цукру, 2 яйця, 100 гр. сметани і сливок

Суп з вишні з рисом

Вишню промити, видалити кісточки. Залити кісточки 405 стаканами гарячої води, закип'ятити і процідити. У отриманий відвар засипати рис і цукор і варити 30 хвилин. За 5 хвилин до закінчення варива додати очищені вишні. Подавати суп в холодному вигляді із сметаною або сливками.

На 300 гр. вишні - 4-5 ст.л. рису, 0,5 ст. цукру, 100 гр. сметани або сливок

Суп з абрикос і яблук

Зрілі абрикоси промити, звільнити від кісточок, залити 2 стаканами води і зварити до м'якості, після чого протерти крізь сито. У отримане пюре додати 3 ст. гарячої води, цукор і яблука, очищені і нарізаний часточками і поставити в каструлі на вогонь. Як тільки суп закипить, влити розведену картопляну муку і, безперервно помішуючи, довести до кипіння. За бажання можна додати трохи лимонної кислоти.

Суп подати охолодженим. Окремо можна подати сметану.

На 500 гр. свіжих абрикос і 500 гр. яблук - 3 ст.л. цукру, 2 ч.л. картопляної муки, трохи лимонної кислоти і сметани

Суп з сухих фруктів

Сухі фрукти перебрати, промити теплою водою, вийняти кісточки, нарізувати і варити 10 хвилин. Додати цукор. Картопляну муку розвести в холодній воді, вилити в суп і довести до кипіння. У гарячий суп покласти нашатковані свіжі яблука і лимонну цедру і охолодити.

Суп заправити свіжій сметаною або сливками.

На 150 гр. сухих фруктів - 7 ст.л. цукру, 4 ч.л. картопляної муки, 100 гр. свіжих яблук, лимонна цедра, 100 гр. сметани або сливок

Суп з шипшини з яблуками і сухарями

Ягоди шипшини перебрати, промити теплою водою, покласти в киплячу воду і варити 10 хвилин. Дати наполягати протягом 6-8 годин, після чого процідити, покласти варення, дрібно нашатковані яблука або лимонну кислоту.

З білого хліба нарізаного скибочками, приготувати сухарі і подати їх до супу на окремій тарілці.

На 8 ст.л. сухої шипшини - 4 ст.л. варення, 200 гр. яблук, 150 гр. хліби, лимонна кислота на смак

Суп - пюре зі свіжих ягід

Свіжі ягоди (полуницю, суниці, малину) перебрати, промити, відкинути на сито і протерти. У киплячу воду (2 стакани) покласти цукор, розмішати і процідити. Сироп охолодити і змішати з ягідним пюре. До готового холодного супу подати сметану і ванільні сухарі.

На 500 гр. ягід - 0,5 ст. цукру, 150 гр. ванільних сухарів, 0,5 ст. сметани
написав Жулли @ четвер, жовтня 02, 2008  
0 Коментарі:

Дописати коментар

<< головна
 
Про мене

Name: Жулли
Home:
About Me:
профіль
Нові записи
Архів
Ссилки

return_links(); ?>
Счетчік
Сделано на

Blogger Templates