середа, жовтня 01, 2008 |
Коблери |


 Коблери - прохолодні, освіжаючі напої, особливо приємні в жаркий літній день. Обов'язковою складовою частиною їх є дрібно товчений харчовий лід, а також фрукти і ягоди. Зазвичай віддають перевагу консервованим або свіжомороженим фруктам: вони кращі, ніж свіжі, ароматизують напій. Виняток становлять апельсини, лимони, ананаси, банани, які кладуть в коблер свіжими.
Ягоди (вишні, черешні, виноград, полуницю) кладуть цілими. Персики розрізають навпіл, видаляють кісточку, а половинки нарізують кубиками. Так само кубиками нарізують і груші, яблука, апельсини, абрикоси, ананаси, банани і ін.
Подають коблери у фужерах або високих стаканах, що розширюються догори, з соломинкою і чайною ложкою, щоб можна було узяти фрукти. П'ють коблер через соломинку, недаремно його назва в перекладі з англійської мови означає "довгий ковток".
Для приготування коблеров не потрібні ніяких спеціальних пристосувань. Всі компоненти перемішують безпосередньо в стакані.
Коблер полуничний
Стакан наповнити наполовину товченим харчовим льодом, додати нарізані консервовані фрукти асорті. Полуничний сік і лимонний сироп перемішати з ванільним сиропом, налити в стакан, зверху покласти полуницю і збиті сливки.
* На 1 порцію: сік полуничний - 50 мл, сироп лимонний - 20 г, сироп ванільний - 10 г, фрукти консервовані - 50 г, полуниця - 20 г, зливання - 10 г, харчовий лід.
Коблер шоколадно-полуничний
Келих наповнити на дві третини товченим харчовим льодом, влити шоколадний сироп, полуничний сік, додати міцний несолодкий чай, зверху покласти збиті сливки.
* На 1 порцію: сироп шоколадний - 20 г, сік полуничний - 10 мл, чай - 70 мл, зливання - 10 г, харчовий лід.
Коблер кавово-малиновий
Стакан наповнити на дві третини товченим харчовим льодом, влити кавовий і малиновий сиропи, несолодкий міцний чай, зверху покласти збиті сливки.
* На 1 порцію: сироп кавовий - 30 г, сироп малиновий - 10 г, чай - 60 мл, зливання - 10 г, харчовий лід.
Коблер малиново-вишневий
Стакан наповнити на дві третини товченим харчовим льодом, додати морозиво, влити малиновий сироп, покласти консервовані фрукти, долити вишневим морсом.
* На 1 порцію: морозиво вершкове - 50 г, сироп малиновий - 30 г, фрукти консервовані - 50 г, морс вишневий - 50 мл, харчовий лід.
Коблер суничний
Стакан наповнити на дві третини товченим харчовим льодом, покласти вершкове морозиво, влити суничний сік, прикрасити свіжій суницею і додати березовий сік.
* На 1 порцію: сік суничний - 40 мл, морозиво вершкове - 50 г, сік березовий - 100 мл, суниця - 50 г, харчовий лід.
Коблер абрикосовий
Стакан наповнити на дві третини об'єму товченим харчовим льодом, влити лимонний сік, абрикосовий сік з м'якоттю, зверху покласти свіжі або консервовані абрикоси без кісточок.
* На 1 порцію: сік абрикосовий з м'якоттю - 90 мл, сік лимонний - 10 мл, абрикоси - 50 г, харчовий лід.
Коблер вишневий
Стакан наповнити на дві третини об'єму товченим харчовим льодом влити цукровий сироп, лимонний сік, вишневий сік з м'якоттю, прикрасити консервованими вишнями.
* На 1 порцію: сік вишневий з м'якоттю - 60 мл, сік лимонний - 20 мл, сироп цукровий - 20 г, вишні консервовані - 50 г, харчовий лід.
Коблер смородиновий
Стакан наповнити на дві третини об'єму товченим харчовим льодом, покласти желе з червоної смородини, вершкове морозиво і влити газовану воду. Прикрасити коблер білою і червоною смородиною.
* На 1 порцію: желе з червоної смородини - 50 г, морозиво вершкове - 50 г, газована вода - 50 мл, біла і червона смородина - 30 г, харчовий лід.
Коблер ананасний
Стакан наповнити на дві третини товченим харчовим льодом, влити ананасний сік, лимонний сироп, черносмородіновий сік і покласти скибочку лимона.
* На 1 порцію: сік ананасний - 20 мл, сироп лимонний - 10 г, сік черносмородіновий - 70 мл, лимон - 10 г, харчовий лід.
Коблер апельсиновий
Стакан наповнити на дві третини об'єму товченим харчовим льодом, влити цукровий сироп, апельсиновий сік, зверху покласти очищений від цедри і розділений на часточки апельсин і декілька вишень.
* На 1 порцію: сік апельсиновий - 80 мл, сироп цукровий - 20 г, апельсин - 1/2 шт., вишня - 50 г, харчовий лід.
Коблер яблучний
Стакан заповнити на дві третини об'єму товченим харчовим льодом, влити вишневий сироп, яблучний і лимонний соки, прикрасити тонко нарізаними скибочками яблука, консервованими вишнями і сливами.
* На 1 порцію: сік яблучний - 80 мл, сік лимонний - 10 мл, сироп вишневий - 10 г, яблука, вишні, сливи консервовані - 50 г, харчовий лід.
Коблер "Перлина"
Стакан наповнити на дві третини об'єму товченим харчовим льодом, додати вершкове морозиво, влити горіховий сироп, несолодкий міцний чай, зверху доповісти ягоди з консервованого виноградного компоту, збиті сливки, шматочок вафлі.
* На 1 порцію: сироп горіховий - 20 г, морозиво вершкове - 50 г, чай - 20 мл, виноград консервований - 50 г, зливання - 10 г, вафлі, харчовий лід.
Коблер айвовий
Стакан наповнити на дві третини об'єму товченим харчовим льодом, влити лимонний і айвовий соки, зверху покласти нарізаний кубі-камі свіжий банан.
* На 1 порцію: сік айвовий - 80 мл, сік лимонний - 20 мл, банан - 1 шт., харчовий лід.
Коблер "Російський"
У стакан, заповнений на дві третини товченим харчовим льодом, влити березовий і лимонний соки, малиновий сироп, зверху покласти консервовані або свіжоморожені вишні і чорну смородину.
* На 1 порцію: сік березовий - 70 мл, сік лимонний - 20 мл, сироп малиновий - 10 г, вишні, смородина консервовані або свіжоморожені - 50 г, харчовий лід.
Коблер "Бригантина"
Стакан наповнити на дві третини об'єму товченим харчовим льодом, додати вершкове морозиво, ревеневий сік і полуничний сироп, зверху покласти свіжу або свіжоморожену полуницю і збиті сливки.
* На 1 порцію: сік ревеневий - 40 мл, сироп полуничний - 20 г, морозиво вершкове - 50 г, свіжа або свіжоморожена полуниця - 50 г, зливання -10 г, харчовий лід.
Коблер "Дощова крапля"
Стакан наповнити на дві третини об'єму товченим харчовим льодом, додати вершкове морозиво, сік зі свіжої капусти, морквяний сік, яблучний морс, зверху покласти нарізане часточками яблуко і збиті сливки.
* На 1 порцію: сік зі свіжої капусти - 40 мл, сік морквяний - 20 мл, морозиво вершкове - 50 г, яблуко - 1 шт., морс яблучний - 70 мл, зливання - 10 г, харчовий лід.
Коблер яєчний
Стакан наповнити на дві третини товченим харчовим льодом, додати яйце, пастеризоване або кип'ячене молоко, полуничний сік, апельсиновий сироп, залити все смородиновим морсом.
* На 1 порцію: молоко - 20 мл, яйце - 1 шт., полуничний сік - 20 мл, апельсиновий сироп - 10 г, морс смородиновий - 50 мл, харчовий лід.

 |
написав Жулли @ середа, жовтня 01, 2008  |
|
|
Дописати коментар