вівторок, вересня 30, 2008 |
Блюда з яєць для дітей. |
 Яйця повинні бути бездоганно свіжі; лежалі яйця для дітей не годяться.
Варені яйця
Обережно ложкою опустити яйце в кип'яток, поставити каструлю на край плити, щоб вода не могла кипіти, але була близька до кипіння. Яйця варять: некруто: опустити яйце в холодну воду; як тільки вода закипить, яйце вийняти і зараз же подавати; у мішечок: вийняти через півхвилини після закипання; круто: коли вода закипить, каструлю зняти з вогню і поставити в тепле місце на 10 хвилин (не переварювати!)
Омлети
Для яєчні, званої омлет, яйця треба збивати дуже сильно, додавши 1-2 чайних ложки води. Щоб омлет вийшов легший, особливо в солодкій яєчні, 1 або 2 білки збити (але не міцно) в піну, додати при збиванні декілька шматочків вершкового масла. Сильно розжарити сковорідку з маслом, вилити яєчню (на сильному вогні), підводячи час від часу боки, де вона смажиться дуже швидко. Як тільки маса почне зміцнюватися, не чіпати її, але струшувати почастіше сковорідку. Складати омлети удвічі, коли вони ще не зовсім готові.
Яєчня з печінкою (3 порції)
Приготувати пюре з курячої печінки: печінку вимочити, очистити її від плівок; нарізувати кубиками, швидко обсмажити в розжареному маслі, остудити, пропустити двічі через м'ясорубку (або потовкти в ступці), протерти крізь сито, щоб затримати плівки, посолити, додати трохи м'якиша черствої булки, вимоченого в молоці. Пюре повинне бути густина сметани. Зробити омлет з 2-3 яєць. Коли яєчня стане густою, накласти на половину її пюре з печінки. Накрити швидко другою половиною (зігнути яєчню навпіл), перекинути на гарячу тарілку.
* Печінка - 100 г, булка - 20 г, масло - 12 г, яйця - 3 шт.
Яєчня з шпинатом
Перебрати і перемити 100 г шпинату (навпіл з салатом), стушкувати у власному соку з 1 чайною ложкою цукру в каструльці під кришкою протягом 5-10 хвилин. Протерти шпинат крізь сито, заправити його густим соусом-бешамель (дивися розділ "Соуси"), щоб вийшло густе, пишне пюре. Посолити, влити 2 столових ложки сливок або пів чайної ложки вершкового масла, прогріти до пара. Одну скибочку французької булки замочити в молоці з яйцем (яйце збити, додати молока, трохи солі і півчайної ложки цукрового піску), обсмажити в розжареному маслі. Одне яйце випустити на сковорідку у вигляді яєчні. Потім на підсмажену грінку покласти яєчню-яєчню і оточити її пюре з шпинату.
* Яйця - 1 1/4 шт., шпинат - 100 г, (навпіл з салатом), масло - 15 г, мука - 5 г, молоко - 100 г, цукровий пісок - 8 г, булка - 60 г, сіль - 3 р.
Омлет з мукою (2 порції)
У невеликій мисці розмішати 2 столових ложки муки, щіпку солі, 2 чайних ложки цукрового піску. Вбити туди ж 2 жовтки, розтертих з двома столовими ложками молока; розмішати все гарненько. Білки збити в міцну піну і відразу ж з'єднати з жовтками. Вилити на розжарену сковорідку в розтоплене масло; смажити на середині вогню, час від часу трусивши сковорідку, щоб омлет не підгорав. Перевернути на іншу сторону, як млинець. Не підсмажувати сильно.
* Яйця - 2 шт., мука - 30 г, цукровий пісок - 20 г, масло - 10 г, сіль - 2 р. |
написав Жулли @ вівторок, вересня 30, 2008  |
|
|
Дописати коментар