пʼятниця, жовтня 17, 2008 |
Компоти і пюре для дітей. |

 Компоти і пюре
Всякого роду компоти можна давати тільки в протертому вигляді, без прянощів, з прокип'яченим цукром.
Компоти з сухих фруктів треба ретельно перемити напередодні, залити холодною водою і наступного дня варити в тій же воді півгодини.
Абрикосове пюре
100 г свіжих або 50 г сухих абрикос вимити, залити водою (один стакан), варити до м'якості. Протерти крізь сито, всипати неповну столову ложку цукрового піску (20 г), дати знову прокипіти один раз.
Харчовий склад: Би - 1,5; Же - 0; У- 45,8; До - 163.
Пюре з сухих фруктів
40 г сухого компоту перемити, залити холодною водою (півстакана). Можна яблуко очистити, сирим натерти на терці і вмішати його в набряклу бісквітну муку. Наступного дня гасити під кришкою в тій же воді. Протерти гарячим крізь дуже густе сито, щоб не пройшли серцевини. Закип'ятити півстакана води з однією столовою ложкою цукру (25-30 г), додати півчайної ложки лимонного соку, з'єднати з пюре, збити вилкою.
Харчовий склад: Би - 0,8; Же - 0,9; У - 50,5; До - 180. |
написав Жулли @ пʼятниця, жовтня 17, 2008  |
|
|
Дописати коментар