Молочні супи дуже живильні і приготування їх не складно. Варять їх з молока звичайного, сухого і такого, що згущує.
Сухе молоко кладуть в каструлю з розрахунку 1- 1,5 ст.л. на 1 стакан води.
Молоко, що згущує, розводять - 2 ст.л. на 1 стакан гарячої води.
Варять молочні супи на слабкому вогні, щоб молоко не пригоріло.
Суп молочний рисовий
Рис добре промити, проварити 3-5 хвилин в киплячій воді і відкинути на друшляк, коли вода стече, покласти рис в кипляче молоко і варити 30 хвилин. Перед закінченням варива додати сіль і цукор, а перед подачею на стіл покласти вершкове масло.
* На 1 літр молока - 4 ст.л. рису, 1 ст.л. масла, 1 ч.л. цукру, трохи солі
Молочна локшина
Локшину перебрати, покласти в кипляче молоко і варити 20-25 хвилин. В кінці варива додати сіль і цукор. Перед подачею на стіл покласти масло. Якщо замість локшини засипана вермішель, то варити слід 12-15 хвилин.
Локшину можна приготувати домашнім способом (див. розділ " Заправні супи " рецепт - " Локшина на м'ясному або курячому бульйоні "), тоді варити слід теж 12-15 хвилин.
* На 1 літр молока - 50 гр. локшини, 1 ст.л. масла, 1 ч.л. цукру, трохи солі
Суп молочний з картопляними галушками
Зварену протерту картоплю, сирі яєчні жовтки і муку змішати, посолити, потім додати збиті яєчні білки і знову перемішати. Отримане пюре брати столовою ложкою, краї обровнять, потім чайною ложкою, змоченою в гарячій воді, відокремлювати галушки і опускати їх в гаряче молоко. Варити галушки при слабкому кипінні без кришки 10-12 хвилин, після чого суп посолити і додати масло.
* На 1 літр молока - 3-4 картоплини, 2 яйця, 3-4 ст. л. муки, 1 ст.л. масла, сіль на смак
Суп молочний з вівсяними пластівцями
У кипляче молоко всипати вівсяні пластівці, додати на смак сіль, цукор і варити 20-25 хвилин. Перед подачею на стіл покласти в суп масло.
* На 1 літр молока - 4 ст.л. вівсяних пластівців, 1 ч.л. цукру, 1 ст.л. масла, сіль на смак
Суп молочний манний з морквою і гарбузом
Гарбуз і моркву нарізувати дрібними кубиками і окремо довести до готовності з додаванням молока і розтопленого масла.
Молоко закип'ятити, заварити манною крупою і після 10-14 хвилин варива з'єднати суп з готовим гарбузом і морквою, на смак посолити і додати цукор. У тарілки з супом покласти по шматочку вершкового масла.
* На 1,5 літра молока - 2 ст.л. манної крупи, 200 гр. гарбузи, 1-2 морква, 2 ст.л. масла, цукор і сіль на смак
Суп молочний з овочами
Очистити і нарізувати картоплю, моркву, ріпу, розділити на окремих суцвіття цвітну капусту, нашаткувати цибулю. Моркву, ріпу і цибулю злегка обсмажити на маслі. Закип'ятити воду і покласти в неї картоплю, нарізану брусками, обсмажене коріння, цвітну капусту і варити 15 хвилин. Потім додати кип'ячене молоко і, коли овочі будуть готові, покласти консервований зелений горошок, довести до кипіння і заправити сіллю.
* На 2 літри молока і 0,5 літра води - по 1 шт. моркви, ріпи, ріпчастої цибулі, лука-порею, 250 гр. цвітної капусти, 50 гр. консервованого зеленого горошка, 300 гр. картоплі, 1 ст.л. вершкового масла, сіль на смак
Дописати коментар