12 крупних шампіньйонів (капелюшки діаметром близько 5 см) 2 стакани черствого білого хліба, нарізаного кубиками 0.5 стакана тертого сиру 2 ст.л. тертого лука 2 ст.л. соняшникових насіннячок 1 ст.л. сушеної петрушки щіпка солі щіпка меленого білого перцю 2 ст.л. розтопленого вершкового масла 0,5 стакана сухого вина 1 скибочка сиру, що розрізає на 24 тонких соломки
Гриби ретельно протріть вологою тканиною, акуратно видалите ніжки. Грибні ніжки порубаєте і змішайте з хлібними кубиками, тертим сиром, луком, насіннячками, петрушкою, перцем, злитиму, маслом і сухим вином. Нафаршируйте грибні капелюшки отриманою сумішшю і запікайте при 160 град. близько 25-30 хвилин, потім вийміть з духовки, покладете на кожен капелюшок навхрест по 2 смужки сиру, знову поставте в духовку, поки сирні палички не розтопляться. Шампіньйони тушковані.
Шампіньйони 400 г Жир 30 г Лук 50 г Сіль Сметана 120 г Жовток 1 шт. Кріп 1 ст. ложка
Молоді шампіньйони очистити, промити. Капелюшки і ніжки тонко нарізувати. Очистити лук, нарізувати дрібними кубиками, підсмажити на маслі, додати шампіньйони, 2-3 ложки води, гасити під кришкою. Готові гриби посолити, якщо потрібно, рідину випарувати, з'єднати із сметаною, заправити жовтком. Ікра грибна.
Гриби замочити на 2-4 години, поставити варити в невеликій кількості води. Вийняти гриби з відвару, пропустити їх через м'ясорубку, з'єднати з відваром і гасити, поки не випарується зайва волога, додати до грибів дрібно нарізаний і обсмажений лук, цукор і оцет, охолодити і заправити дрібно подрібненим часником. Грибний гуляш.
Шампіньйони 500 г Солодкий червоний перець 1 шт. Зелений солодкий перець 1 шт. Помідори 2 шт. Свиняче сало 40 г Лук 100 г
На салі спассировать дрібно нарізаний лук, додати солодкий червоний перець, очищені і обмиті гриби, нарізаний соломкою зелений солодкий перець і четвертинки помідорів. Гасити все 15 хвилин. Грибне рагу.
250 г будь-яких грибів 2-3 невеликих картоплини 1 кавова чашка рису 2 стіл. ложки консервованого зеленого горошка 1 стіл. ложка томатного пюре 40 г вершкового масла свіжа зелень перець і сіль за смаком
Крупно нарізуйте гриби (наприклад, свіжі або заморожені шампіньйони) і промийте під струменем проточної води, Згасите їх на вершковому маслі приблизно 15 хвилин у велике сквороде з високими бортами. Посолите і залийте 3 кавовими чашками гарячої води, в якій розведіть 1 стіл, ложку томатного пюре. Доведіть отриману суміш до кипіння. В цей час приготуйте картоплю, почистите його і нарізуйте невеликими кубиками, які додайте до грибів. Потім, приблизно через 5 хвилин. засипте рис, заздалегідь перебравши його і промивши в холодній проточній воді. Готуйте на слабкому вогні приблизно 20 хвилин. Тепер відкиньте на друшляк консервований зелений горошок, дайте йому стекти і покладете в рагу. Через 5 хвилин блюдо готове. Посипте його зеленню і меленим перцем. Грибне рагу можна приготувати як в звичайні дні, так і як основне гаряче блюдо для праздчичного столу.
Дописати коментар