1/2 стакана молока, 3 1/2 стакана вершків, 2 яйця, 250 г молока, що згущує, 2 столових ложки цукру, 1 чайна ложка желатину. Яєчні жовтки розтерти з цукром, розвести молоком і вершками і, безперервно помішуючи, довести до кипіння на слабкому вогні (але не кип'ятити), злегка остудити. Желатин замочити в холодній воді і, коли він набубнявіє, залити невеликою кількістю гарячого молока. Вилити в яєчно-молочну суміш, додати молоко, що згущує, і остудити до кімнатної температури. Потім змішати із збитими яєчними білками і викласти в мороженицю.
Морозиво ягідне
2 стакани соку ягід (вишні, малина або полуниці), 4 стакани цукру, 1/2 стакана лимонного соку, 1 чайна ложка желатину. Сік ягід змішати з цукром і залишити на добу, потім, перемішавши, додати лимонний сік і желатин, заздалегідь замочений в невеликій кількості холодної води. Отриману суміш помістити в мороженицю.
Морозиво шоколадне
1 л молока, 300 г цукру, 150 г натертого шоколаду або 50 г какао. Закип'ятити молоко з цукром. Додати натертого шоколаду або какао. Далі поступати так само, як при приготуванні звичайного молочного морозива. Шоколадне морозиво можна подати з ванільним соусом або сметаною.
Морозиво з йогуртом Категорія: Десерт » Морозиво | написав: admin | 15 січня 2008
1/2 л. фруктового йогурту (не менше 3.5% жирності), 300 г будь-яких ягід (можна заморожених), 1 ст. ложка лимонного соку, 50 г цукрової пудри. Размельчить ягоди за допомогою міксера, додати лимонний сік і йогурт, добре збити цю масу, поступово всипаючи цукрову пудру. Поставити в морозильну камеру на 3-4 години .
Морозиво горіхове
200 г очищених волоських горіхів, 1/4 стакана молока, 4 стакани вершків, 8 яєчних жовтків, 300 г цукру, ваніль за смаком. Горіхи розтовкти, розвести в молоці, потім поступово влити киплячі вершки. Яєчні жовтки розтерти з цукром, додати ваніль, змішати з горіхами, розведеннями у вершках. Отриману масу довести до кипіння на слабкому вогні, остудити і помістити в мороженицю. Морозиво молочне з ваніліном 1 л молока, 300 г цукру, 2-3 порошки ваніліну, 6 яєць. Закип'ятити молоко з цукром. Добре збити яйця, додавши трохи гарячого молока, розмішати і влити тонкою цівкою в посуд з киплячим молоком, безперервно збиваючи суміш віником. Відсунути на край плити і продовжувати збивати суміш на слабкому вогні до утворення міхурів.
Зняти суміш з вогню і охолодити, періодично помішуючи. Ароматизувати порошками ваніліну і перелити в посуд для заморожування. Морозиво мандаринове Цедра 6-8 мандаринів, 1 стакан лимонного соку, 1 лимон, 1 стакан цукру, 2 стакани води, 1 чайна ложка желатину. Зварити цукровий сироп, додати натерту на терці мандаринову цедру, заздалегідь видаливши білу шкірку, що володіє гірким смаком. Змішати з ретельно розтертою м'якоттю 1 лимона, влити лимонний сік, додати желатин, заздалегідь замочений в невеликій кількості холодної води.
Отриману суміш процідити і помістити в мороженицю.
Морозиво малинове 1 1/2 кг малини, 1/2 л молока, 1/2 кг цукру, 1/2 соку лимона, 1 порошок ваніліну. Перебрати, промити і розім'яти малину. Процідити сік через часте сито і додати молока, цукру, сік лимона і порошок ваніліну. Розмішати суміш і влити в мороженицю або коробку для заморожування.
Морожене крем-брюле 100 г морозиво вершкового або пломбіру вершкового, 2 г карамелі (паленого цукру). Цукор змішати з молоком або вершками в співвідношенні 1:1,5. Отриману масу, безперервно помішуючи, нагрівати на плиті до тих пір, поки вона не придбає густої консистенції, світло-коричневого забарвлення і характерного аромату. Потім цю масу з'єднати з вершковим морозивом. Для виготовлення крема-брюле цукор, вершки або молоко узяти із спільної кількості продуктів, передбачених розкладкою для виготовлення морозива.
Морозиво полуничне 1/2 кг полуниці, 1/2 стакана цукру, 3 жовтки, 1 кавова чашка води, 300 г вершків. Зварити повидло з полуниці і цукру і охолодити. На краю плити розтерти жовтки з 1 кавовою чашкою цукру і водою, поки суміш не загусне і не побіліє. Ввести по ложці вершків, збитих до стану пухнастого крему, злегка помішуючи суміш.
Потім так само додати і повидло. Викласти суміш у форму або маленькі форми і заморозити.
Дописати коментар